Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu zacząłem robić zakupy w Waitrose. Wiem, że drogo. I daleko. Ale za to jedzenie jest lepsze, w środku czysto, wręcz aryjsko. Do tego można usłyszeć rozmowy w stylu: Mummy why are we buying Waitrose essentials carrots….? They’ll do for the horse dear. #uk #pdk
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@motoinzyniere

zakupy w waitrose, wealthy person alert :) precious conversation, skad to?

Ciekawi mnie co oni tam robia z tymi wszystkimi wedlinami paczkowanymi po 4 plasterki i cenionymi po 3£, ktorym data spozycia konczy sie w ciagu paru dni?! Tam jest wiecej plastiku w opakowniu niz samego miesa. W innych supermarketach mozna kupic dwa razy taka paczke i to bez zadnych dealow, wiec to pewnie kwestia jakosci, tyle ze, to sie
  • Odpowiedz
@motoinzyniere: wbrew pozorom Morissons też ma bardzo dobre jakościowo żarcie i ceny, nie narzekam aczkolwiek Waitrose ma naprawdę spoko wybór niektórych produktów.
  • Odpowiedz
@motoinzyniere: wiatrose jest spoko, mają zdecydowanie lepsze mięso niż reszta supermarketów. M&S też jest spoko moim zdaniem jeżeli chodzi o produkty, Sainsbury’s też spoko a reszta czyli Tesco, Asda czy Morrison to dla jakiś wieśniaków co kupują to samo o 50 lat
  • Odpowiedz
@motoinzyniere: @DrGreen_2 ale p---------e,nie macie pojecia jak wyglada logistyka towarow spozywczych.
Towar przyjezdza do firmy ktory nastepnie jest pakowany pod roznymi markami z wymogami wagi na paczke,sztuke itp-tak,ten sam towar.
Kupujecie to samo zawiniete w inne sreberka.... sainsburrys,waitrose.tesco,morison itp to jest wszyutko to samo.Sery ciete i z jednego bloku,mieso od tych samych farmerow,wedliny tak samo. Smacznego.
  • Odpowiedz
@chef_r2r: czy Ty twierdzisz że każdy supermarket ma te same sieci dostaw? XD te same farmy są źródłem dostaw do największych marketów? Zaskoczę Cię ale nie! To wypowiedź w stylu nie wiem ale się wypowiem.

O ile produkty własne jak np dżem czy płatki owsiane itp pochodzą z tych samych fabryk co produkty firmowe - chociaż skład się może wciąż trochę różnić o Tyle sieci dostaw wielu kluczowych produktów się
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: Produkty kluczowe się różnią,Czyli co,mięso? O czym ty gadasz człowieku....
Dunbia i Hilton ogarnia większość marketów a te mają kontrakty z setkami farm. Chyba Ci się nie wydaje ze jakiś tam eko rolnik załatwia cała sieć marketu jak waitrose a krowy były głaskane po dupie.
  • Odpowiedz
@chef_r2r: Nie eko rolnik ale do Waitrose mieso dostarcza Dovecote Park (tak samo do M&S). Taki Hilotn czy Dunbia mieso dostarcza do Tesco, ASDA, Sainbury's itp Dlatego masz roznice w miesie miedzy tymi marektami. .

A jak chce mieso od eko rolinka i krowy glaskanej po pupie to zamawiam online prosto z farmy - tyle ze cenowo wiecej, ale wlaory smakowe zdecydowanie lepsze.
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: nie udawaj że wiesz o czym piszesz,google jest free.
Przerobilem wołowinę na tony i jedyna roznica w walorach smakowych jest pomiedzy genetyka,Angus czy Hereford przoduje a reszty nie odróżnisz....
Nie ma formuły na taka samą jakość,farmy maja klasyfikacje i te uboje moga sie znacznie roznic wiec wszelkie broszurki w stylu zabijamy w tym miesiacu,mamy najlepsza pasze czy nie stresujemy zwierzecia to czysty marketing.
18 miesiecy prowadziłem Nusr_et steak house
  • Odpowiedz
@chef_r2r: zobacz chłopie jak Ty odpisujesz! Zawsze jesteś taki w-------y?

Jak napisałem, że Wiatrose czy M&S ma mięso z innych miejsc to nagle akcja o tym ze nic nigdzie się niczym nie różni. Moim zdaniem się różni, w smaku, wyglądzie itd.
  • Odpowiedz
pochodzą z tych samych fabryk co produkty firmowe - chociaż skład się może wciąż trochę różnić

@DrGreen_2: Czyli mówisz, że np taki producent dżemów w-----e kilka milionów funtów na oddzielną linie produkcyjną, żeby robić oddzielny, gorszy drzew dla marketu? xD
Pamiętam jeszcze ze studiów, jak się znajomi technolodzy żywności śmiali z takich idei xD
To co piszesz to popularny mit.
  • Odpowiedz
@GregPelka: nic takiego nie napisałem, mowa była o dostawcach mięsa. Przecież napisałem, że dżemy, płatki i inne przetworzone produkty to w większości to samo, różnica to zawartość owoców co nie ma nic wspólnego z linią produkcyjną. Czytaj ze zrozumieniem.
  • Odpowiedz
nic takiego nie napisałem, mowa była o dostawcach mięsa.

O ile produkty własne jak np dżem czy płatki owsiane itp pochodzą z tych samych fabryk co produkty firmowe - chociaż skład się może wciąż trochę różnić

@DrGreen_2: Zdecyduj się.

różnica to zawartość owoców co nie ma nic wspólnego z linią produkcyjną.

Weź mi to rozrysuj, bo nie ogarniam twojego toku rozumowania. Jak to skład produktu nie ma nic wspólnego z
  • Odpowiedz
@GregPelka: czy Ty twierdzisz że musisz zmienić linie produkcyjną jak zrobić dżem z zawartością owoców 50% czy 60%? W jednym walisz do kotła więcej owoców w drugim cukru, wszystko robione w tym samym miejscu.

Kiedys produkowałem soki dla marki którą stworzyłem w UK - w tym samym miejscu robione były soki co innych marek, różnica receptur była w kilku %.
  • Odpowiedz