Aktywne Wpisy

CalibraTeam +1
Czy jestem w stanie schudnąć do lutego 2026 aż 10kg? Obecnie ważę 96 kg, w swoim najlepszym okresie życia miałem 85kg i czułem się znakomicie. Mam 185 cm wzrostu.
#dieta #odchudzanie #pytanie
#dieta #odchudzanie #pytanie
Czy jestem w stanie schudnąć do lutego 2026 aż 10kg?
- Nie dasz rady, to niemożliwe 11.3% (23)
- Spokojnie da się tyle schudnąć do lutego 2026 88.7% (180)

Wyaderny +256
#swarzedz #ciekawostki
Kupiłem książkę w antykwariacie, a tam pomiędzy stronami "wiadomość w butelce" :D
Kupiłem książkę w antykwariacie, a tam pomiędzy stronami "wiadomość w butelce" :D
źródło: 20250928-201244-edit-20251010170209
Pobierz

zakupy w waitrose, wealthy person alert :) precious conversation, skad to?
Ciekawi mnie co oni tam robia z tymi wszystkimi wedlinami paczkowanymi po 4 plasterki i cenionymi po 3£, ktorym data spozycia konczy sie w ciagu paru dni?! Tam jest wiecej plastiku w opakowniu niz samego miesa. W innych supermarketach mozna kupic dwa razy taka paczke i to bez zadnych dealow, wiec to pewnie kwestia jakosci, tyle ze, to sie
Kobiety które lubią ogrodnictwo to zazwyczaj mile, ciepłe, zadbane, bogate osoby
Towar przyjezdza do firmy ktory nastepnie jest pakowany pod roznymi markami z wymogami wagi na paczke,sztuke itp-tak,ten sam towar.
Kupujecie to samo zawiniete w inne sreberka.... sainsburrys,waitrose.tesco,morison itp to jest wszyutko to samo.Sery ciete i z jednego bloku,mieso od tych samych farmerow,wedliny tak samo. Smacznego.
O ile produkty własne jak np dżem czy płatki owsiane itp pochodzą z tych samych fabryk co produkty firmowe - chociaż skład się może wciąż trochę różnić o Tyle sieci dostaw wielu kluczowych produktów się
Dunbia i Hilton ogarnia większość marketów a te mają kontrakty z setkami farm. Chyba Ci się nie wydaje ze jakiś tam eko rolnik załatwia cała sieć marketu jak waitrose a krowy były głaskane po dupie.
A jak chce mieso od eko rolinka i krowy glaskanej po pupie to zamawiam online prosto z farmy - tyle ze cenowo wiecej, ale wlaory smakowe zdecydowanie lepsze.
Przerobilem wołowinę na tony i jedyna roznica w walorach smakowych jest pomiedzy genetyka,Angus czy Hereford przoduje a reszty nie odróżnisz....
Nie ma formuły na taka samą jakość,farmy maja klasyfikacje i te uboje moga sie znacznie roznic wiec wszelkie broszurki w stylu zabijamy w tym miesiacu,mamy najlepsza pasze czy nie stresujemy zwierzecia to czysty marketing.
18 miesiecy prowadziłem Nusr_et steak house
Jak napisałem, że Wiatrose czy M&S ma mięso z innych miejsc to nagle akcja o tym ze nic nigdzie się niczym nie różni. Moim zdaniem się różni, w smaku, wyglądzie itd.
@DrGreen_2: Czyli mówisz, że np taki producent dżemów w-----e kilka milionów funtów na oddzielną linie produkcyjną, żeby robić oddzielny, gorszy drzew dla marketu? xD
Pamiętam jeszcze ze studiów, jak się znajomi technolodzy żywności śmiali z takich idei xD
To co piszesz to popularny mit.
@DrGreen_2: Zdecyduj się.
Weź mi to rozrysuj, bo nie ogarniam twojego toku rozumowania. Jak to skład produktu nie ma nic wspólnego z
Kiedys produkowałem soki dla marki którą stworzyłem w UK - w tym samym miejscu robione były soki co innych marek, różnica receptur była w kilku %.