Wpis z mikrobloga

#5g #lte #internet #telefony #komorkowe #mobilne #orange

Cześć,

Mam od 3 lat ofertę orange na internet mobilny (karta+kupiony router osobno b818)
Dziala to wszystko na częstotliwości 2100/2600 a bts znajduje się prawie w centrum miasta i na ogół są one mocno przeciążone.

Ku zdziwieniu orange sam włączył mi pakiet 5g na telefonie i prędkości mam na poziomie 500mb/s .

Czy aby aktywować 5g na internecie mobilny to coś po za routerem obslugujacym 5g i taryfą w orange potrzebuje coś innego ?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@SebastianEnriqueAlvarez: jakieś polecane są? Bawic się w zestawy odu idu czy router w budynku wystarczy ? Wczoraj z ciekawosci mierzyłem w piwnicy i dalej to było 400mb/s(okolice 17 w piatek) gdzie prędkość max osiągnięta o 4 w nocy gdy bts jest prawie pusty z b818 i wyprowadzona antena kierunkowa na niego sięgała maksymalnie 150mb/s...w dzień max 30/40..
  • Odpowiedz
  • 0
@misioneos: no właśnie patrząc po mapce bts to ten co mam 1km ma agregacje 4 pasm ale bez 5g a ten 2km ma n78 jak i ten mniejszy,może nie zaktualizowane.W każdym bądź razie orange wprowadziło teraz dla wszystkich 5g także tylko wybrać dobry router i będzie śmigało :p,no i sprawdziłem z jakim sie łączy i niby ten który jest 2km dalej.
  • Odpowiedz