Wpis z mikrobloga

@badreligion66 pomijając że Maryja się tam objawiła czy nie to trzeba poznać argumenty drugiej strony. Mieszkańcy tej spokojnej wsi objawiają się odpadów i że będą im jeździć ciągle Tiry. A jest to turystyczne miejsce. Więc dla mnie nie jest to takie czarno białe i czy to jest najlepsze miejsce na takie coś.
  • Odpowiedz
pomijając że Maryja się tam objawiła czy nie

@Bonaparte_34: Nie no. Jeżeli ktoś faktycznie użył takiego argumentu w debacie, to nie można go pomijać.

Obejrzałem fragment tej konferencji. Najpierw mówiła ta babka w czerwonym i mówiła właśnie o mającym tam powstać składowisku odpadów
  • Odpowiedz
  • 46
@ZygmnuntIgthorn A skąd wiesz, że mieszkańcy mają jakieś obawy? Po drugie oni sami ośmieszają tą "aferę" przedstawiając jako argument objawienie Maryjne. A po trzecie to w końcu partia wolnościowa czy jaka? Wolność jest wtedy kiedy im pasuje? To zajebiście xd
  • Odpowiedz
  • 7
@badreligion66
Podobno polskiego bardzo trudno się nauczyć. Zwłaszcza dla kogoś kto od urodzenia mówi starożytnym aramejskim.
Również z powodu technology gap dużo słów (np papież, kościół, inkwizycja, synod, schizma, topienie w Wiśle i palenie na stosie) jest nieznanych w aramejskim.
Tak więc wielki szacun dla Maryśki że dała radę.
  • Odpowiedz
A po trzecie to w końcu partia wolnościowa czy jaka

@badreligion66: Niezłe tam zostały popłuczyny po Krulu korwinie xD Kiedyś by była mowa, że wolny rynek zdecyduje, a teraz? Niewolno bo maryja xD
  • Odpowiedz
@Bonaparte_34 to składowisko to jest jakaś plota lobbystow, w tv był program to miejscowi mówili o skalaniu krajobrazu. A pewnke w planach miała powstać hala magazynowa dużych rozmiarów, takie klocek jak słynne muzeum sztuki ostsrnio, z wawy, tylko szare. Każdy sklep ma, jak każda nieruchomość, umowe na wywoz śmieci, bo to obowiązkowe, plus np surowce nadające się do recyklingu są, wartościowe. Juz dawno słyszałam że firma poszuka mniej kontrowersyjnej lokalizacji. Szopka
  • Odpowiedz