Wpis z mikrobloga

#polityka #pytanie #biologia #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #bekazlewactwa

Tak bez emocji, dlaczego chcąc legalizacji aborcji ludzie popierający ten pomysł nie mogą wprost przyznać, że chodzi o pozbawienie dziecka życia? Tak byłoby uczciwie. To stosowanie eufemizmów to swego rodzaju socjotechnika. Bo kto chciałby dokonać zabójstwa dziecka? Co innego z "zabiegiem terminacji ciąży".

Wiedząc, że tak zwaną aborcję na życzenie, w różnych krajach można dokonywać do różnych miesięcy życia płodowego dziecka, jak masz na jakąś graniczną linię ustalić, w przypadku której możemy mówić o tym że mamy do czynienia z człowiekiem albo, że nie mamy? Dlaczego wyjście z dróg rodnych kobiety ma stanowić jakąś mityczną przemianę płodu w człowieka?
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dlaczego chcąc legalizacji aborcji ludzie popierający ten pomysł nie mogą wprost przyznać, że chodzi o pozbawienie dziecka życia?

@Kopytnik_1: bo nie chodzi o pozbawienie życia dziecka, tylko płodu. Ponieważ rozmawiamy po polsku, polecam najważniejszy zbiór definicji słów w tym języku, czyli SJP PWN
dziecko
1. «człowiek od urodzenia do wieku młodzieńczego»
  • Odpowiedz
  • 0
@Kj5s6f2dk7s54o panie ja biologię skończyłem, a nie język polski. Zajmowałem się w badaniach biologią rozrodu, znam ontogenezę człowieka lepiej niż niejeden lekarz. Nie bardzo znam się na tych definicjach i terminologiach stosowanych w polskim języku.
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: za młodego mogłem kilka razy dziennie ale jak patrzę na ceny prezerwatyw to nei jestem pewien czy młodych na nie stać. Więc aborcja to zapewne często wynik niechcianej ciąży. Może jakby gumki były za darmo w automatach i "pigułka dzień po", to i aborcji było by mniej?!
  • Odpowiedz
Tak bez emocji, dlaczego chcąc legalizacji aborcji ludzie popierający ten pomysł nie mogą wprost przyznać, że chodzi o pozbawienie dziecka życia?

@Kopytnik_1: a proszę bardzo, w aborcji chodzi o pozbawienie dziecka życia. prawiczek sobie wyobraża, że zmiana słówka zatrzęsie sumieniem xD`
  • Odpowiedz
  • 0
@Kj5s6f2dk7s54o: Chodzi mi o naukową definicję życia. Stosuję jak najbardziej poprawną i logiczną terminologię. Nawet o komórce można powiedzieć, że żyje. Jeśli poprzez jakieś określone i celowe działania płód człowieka umiera, to mowa tu o przerwaniu jego życia. Ludzie lubią stosować eufemizmy, dla swojego komfortu psychicznego. Ludzie, często mający się za światłych, wierzą też najwyraźniej w jakąś magiczną moc słów. Nie nazywaj czegoś tym, czym jest, to w magiczny sposób
  • Odpowiedz
  • 2
@Cadfael: Twoim sumieniem na pewno nie, bo go nie masz. I nigdy nie będziesz miała. Chcąc mi dogryźć dajesz po sobie poznać, że jesteś złą osobą. I ten przytyk o rzekomym byciu prawiczkiem pokazuje, że pewnie masz mało do zaoferowania poza pewnym obszarem ciała. Nie zdziwiłbym się, gdyby Twoją retorykę stanowiło to słynne "wypierd*laj". A to świadczy o sporym ograniczeniu umysłowym, bo umiejętność formułowania argumentów, czy tak jak w tym
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: widzę aż pociekło w nogawkę z żalu o tego prawiczka ( ͡° ͜ʖ ͡°) natomiast jest to zasadne o tyle, że ciebie problem nie dotyczy (no chyba, że mama w kłótni powiedziała ci o parę słów za dużo)

Opinia takich osób spływa po mnie jak woda po kaczce.

tak jak po nas, aborcjonistkach ( ͡º ͜ʖ͡º), spływa to, co sobie
  • Odpowiedz
  • 0
@Cadfael: Wręcz przeciwnie, mam to przysłowiowo tak głęboko w czterech literach co tam wypisujesz, że nawet Ciebie tak głęboko nikt nigdy nie zaspokoił, w nawiązaniu do tematu, który jak widać jest Twoim konikiem (może powinienem dodać tag #divyzwykopem).

Mam fajny wieczór i cieszę się, że z takimi osobnikami mogę mieć do czynienia co najwyżej przez Internet. Nie trać czasu na rozmowę ze mną, leć na sabat i
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: Najlepsze jest to że ta kobieta jest na wykopie wyłącznie po to by wyzywać, obrażać i kompulsywnie pisać o zabijaniu płodów. A moderacja nie usuwa jej ani jednego posta. Wyzywa ludzi non stop od schizofreników, autystykow itd. W regulaminie wykopu jest nawet wyraźnie zaznaczone że zabronione jest wyśmiewanie się z chorób i niepełnosprawności. Mnie potrafili usuwać post za słowo "baran". Taka to moderacja na wykopie.
  • Odpowiedz
Chodzi mi o naukową definicję życia

@Kopytnik_1: a ja nawet nie zająknęłam się o życiu. Nadużywasz we wpisie, zapewne celowo, słowa "dziecko" które nijak się ma do aborcji, bo aborcja nigdy nie dotyczy dziecka. Na uwagę, że gwałcisz język polski proponując termin "pozbawienie dziecka życia" odpowiadasz, że na języku się nie znasz, ale życie cośtam cośtam. Terminacja ciąży może być pozbawieniem życia płodu. Nigdy nie jest pozbawieniem życia dziecka.
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: bez emocji z rakiem bekazlewactwa xD
Radzę po prostu sprawdzić co oznacza słowo dziecko, bo jak na razie to przez brak zrozumienia pojęcia tak bez emocji robisz z siebie błazna powtarzam tak bez emocji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@DrCieplak: Co Ci powiem, moderacja jest stronnicza, może sfeminizowana. Ja wyłapałem parę banów za pierdoły, usuwają mi różne rzeczy, bo nie podobają im się moje poglądy. A jak widać innym wolno więcej.
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: Ta graniczna linia to bardziej rozważania natury filozoficznej, etycznej czy tam religijnej niż biologicznej. Dla mnie cud życia zaczyna się już przy wytrysku nasienia, plemiki żyją. Za każdym razem kiedy samiec ejakuluje poza pochwą samicy zabija własne potomstwo... Morduje swoje dzieci... (: Nikt nie twierdzi, że płody nie są żywe, to jest żywy zlepek komórek. Terminacja ciąży to po prostu język medyczny, lekarz nie zapyta cię czy nie możesz
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: płód to płód nie człowiek, człowiek ma prawo do tego by decydować o sobie i swojej przyszłości, nie moralnym jest decydowanie o czyimś losie nie biorąc za niego odpowiedzialności, czy zwolennicy zakazu aborcji biorą odpowiedzialności za to co dzieje się z niechcianymi już nie płodami a dziećmi?
Oczywiście powinni rodzice się tym przejmować a nie jacyś zwolennicy wmawiania swojej moralności innym ale nadal rodzice niechcianych dzieci je oddają lub
  • Odpowiedz