Aktywne Wpisy

breakdown1 +2
Chodzi mi po głowie, by wziąć tani kredyt 10k (oddajesz 10,4k) by wykorzystać je na giełdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiem, że co do zasady jest to głupi pomysł i nie powinno się tak robić, ale czy na pewno?
Zarobki mam dość duże, kilkanaście tysięcy, zobowiązania mam małe. Problem w tym, że miałem ostatnio sporo wydatków, sporo też zainwestowałem, kolejne wydatki przede mną, ustawione wakacje, dwa wyjazdy itp. W konsekwencji wiem, że
Wiem, że co do zasady jest to głupi pomysł i nie powinno się tak robić, ale czy na pewno?
Zarobki mam dość duże, kilkanaście tysięcy, zobowiązania mam małe. Problem w tym, że miałem ostatnio sporo wydatków, sporo też zainwestowałem, kolejne wydatki przede mną, ustawione wakacje, dwa wyjazdy itp. W konsekwencji wiem, że

Defined +47
w tym miesiącu awansuję do klasy średniej, te rzeczy są in progress
☐ najmę mieszkanie zamiast pokoju
☐ ekspres do kawy (na raty)
☐ termomix (na raty)
☐ odkurzacz dyson (na raty)
☐ dieta pudełkowa
☐ najmę mieszkanie zamiast pokoju
☐ ekspres do kawy (na raty)
☐ termomix (na raty)
☐ odkurzacz dyson (na raty)
☐ dieta pudełkowa

Żona w połowie października złożyła wniosek o konto w tym pseudo-banku. Wniosek online, który musiała kilka razy ponawiać bo albo coś się zacinało podczas przetwarzania zdjęć dokumentu albo był on enigmatycznie odrzucany bez poinformowania klienta o przyczynach. Trwało to dobrych kilka dni. W międzyczasie wniosek utknął w związku z zastrzeżonym nr PESEL, którego zastrzeżenie zostało przez żonę od razu wycofane. Ale to dla banku już jest tak duża przeszkoda, że trzeba było dwa razy dzwonić na infolinię, żeby popchnęli procedowanie wniosku do przodu.
W końcu jak już się udało, umowa ramowa została podpisana online i wysłana na skrzynkę okazało się, że mimo upłynięcia kilku tygodni telekod nie został wysłany więc zasadniczo nie można się zalogować. Dzisiaj po telefonie na infolinię okazało się, że wniosek utknął na jakimś nieustalonym etapie i umowa, którą dostała żona chyba jednak nie powinna być wysłana bo podobno "nr PESEL był zastrzeżony"...
Ostatecznie konto nie zostało otwarte z niewiadomego powodu. Konsultant poradził wypełnienie wniosku od nowa... Kurtyna.
Więc jak skłądacie wniosek o otwarcie rachunku to pamiętajcie o cofnięciu zastrzeżenia nr PESEL bo pseudo-banki mogą mieć z tym problem. #toyotabank omijajcie szerokim łukiem.