Wpis z mikrobloga

• 15
@Polasz: Grzyby najlepsze, bardzo dobre są, na maśle z solą.

@Piospi Zależy co robię akurat w tej kuchni.
Ale faktycznie bywa że dużo bo gotowanie mnie odstresowuje, jednych składanie modeli samolotów, innych sprzątanie, mnie gotowanie ;) Gorzej jak wezmę na siebie za dużo, nie lubię spędzać w tej kuchni więcej niż ok. 4 godziny. I nie lubię zmywać naczyń.
  • Odpowiedz
@arinkao: dzisiaj byłem na grzybkach i trafiło się kilka kani (chociaż u mnie mówimy na nie 'sowy'), kilka podgrzybków (ale takich sporych) i mnóstwo opieniek. Sowy i podgrzybki to raczej były ostatki, ale opieniek teraz wysyp i jak nie przymrozi porządnie, to pewnie chwilę jeszcze będą.
  • Odpowiedz
@arinkao: jak ten makaron robisz? Wygląda bardzo interesująco. Sam ostatnio testuje różne makarony i się dopiero tej sztuki uczę, więc z chęcią przyjmę jakiś ciekawy przepis od Mirabelki
  • Odpowiedz
  • 0
@Reanef: Wynajmuje, nie ma szans na zmywarkę, dobrze że w ogóle jest kuchnia z jadalnią a nie kawałek ściany z płytą grzewczą.

@slowianski A to nic specjalnego, makaron z sosem pomidorowym, limonką, papryką słodką, marchewką, śmietanką i porem.
Polecam makaron na palonym maśle usmażyć i zjeść z sosem śmietanowym i zielona pietruszką, jak wolisz to zielona cebulą. To jeden z moich ulubionych. Prosty i pyszny. Z tartymi serami zawsze
  • Odpowiedz