Wpis z mikrobloga

Potrzebuje jakis szczelny kosz na śmieci, z dobrym zamknięciem i pojemnością co najmniej 25l. Mam kota śmieciarza w domu co uwielbia się dobierać do śmieci i muszę mieć coś solidnego. Wszelkie kosze z action, jyska, brico poległy. Nie mam takiego miejsca w szafce pod zlewem jak większość narodu, żeby tam kosz mieć.
#koty #dom #sprzatanie #pytaniedoeksperta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@st_anger6 Najlepiej oduczyć tego typu zachowań. Jest sporo różnych sposobów na to. Najprostsze i najlogiczniejsze rozwiązanie. Jak dziecko robi coś złego to się go tego oducza. Nie wymienia połowę rzeczy i sprzętu w mieszkaniu by tego nie robiło.
  • Odpowiedz
@wunderkapsznik no to tylko radykalne kroki pozostają. Nie będę nic sugerował, bo wiem że siedzi tutaj pełno ludzi z toksoplazmozą i uwielbieniem do kotów. Jedyne co mogę zasugerować to coś co wystraszy kota w pobliżu kota lub jakiś alarm dźwiękowy przy poruszeniu kosza. Na krótką metę to pomoże.
  • Odpowiedz
  • 1
@wunderkapsznik tak, kupiłem w action ten pojemnik do segregacji odpadów i to strzał w dziesiątkę się okazał. Jest niski i szeroki więc kot go nie przewróci a klapka póki co jeszcze nie została sforsowana ;D
  • Odpowiedz