Wpis z mikrobloga

Cześć, 33lvl here, w drodzę do pracy 2 lata temu uległem wypadkowi, przez co do dzisiaj mam trudności z prowadzeniem samochodu i pracą fizyczną (dodatkowo wybuch poduszki spowodował powstanie szumów usznych oraz nadwrażliwości słuchowej).
Mieszkam w mieście powiatowym, do najbliższego miasta mam min. 100 km.
Staram się na bieżąco spłacać kredyt mieszkaniowy z oszczędności, ale sytuacja staje się coraz trudniejsza.
Pracowałem 10 lat jako przedstawiciel handlowy, zajmowałem się także merchandisingiem i marketingiem
Niestety, w związku z wypadkiem, praca fizyczna nie wchodzi już w grę.
Nie przysługuje mi renta, jednak mam umiarkowany stopień niepełnosprawności, rozważam więc przebranżowienie się – myślałem o rachunkowości lub kadrach i płacach.
Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia i mógłby doradzić, jak się do tego zabrać? Może jakieś inne opcje?

#praca #pracbaza #przebranzowienie #szukampracy #ksiegowosc
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@G4rwin44: jak rachunkowosc, kadry i płace, to może w tym kierunku - właśna działalność jako księgowy? Ogłosisz się w internecie, rozdasz ulotki po okolicznych sklepach itp, ogłosisz się tutaj na wykopie i może uda Ci się złapać klientów? Może zgłoś się do urzędu pracy i być moze tam wyślą Cię na jakiś kurs podnoszący kwalifikacje i pomogą znaleźć pracę? Skoro masz doświadczenie w marketingu, to może spróbuj jakichś kursów google
  • Odpowiedz
  • 1
@Polina2137: dzięki za odpowiedź. Też o tych adsach myślałem, kursy meta już zrobiłem wiedzy w necie trochę jest. Z rachunkowością też dobry plan. Jeszcze raz dzięki!
  • Odpowiedz
@G4rwin44: ogólnie to polecam pogrzebać po różnych urzędach, na stronach rządowych itp. Ludzie o tym nie wiedzą, a bardzo często są organizowane jakieś akcje np można się umówić na konsultacje u doradcy zawodowego. Zobacz co oferuje twoja gmina, lub gmina najbliższego dużego miasta i korzystaj. Czasami takie akcje organizowane są też przez domy kultury
  • Odpowiedz