Wpis z mikrobloga

@56632: Jak pisałem pod postem autysty z Piłsudskim na profilowym:

Walcząc tak jak Rosjanie, nie da się przeprowadzić okrążanie większego, niż 5 maruderów w opuszczonym magazynie, którzy i tak uciekną.

Ruski walczą pojedynczymi plutonami i nawet jak ten sfatygowany, wiecznie uzupełniany ruski batalion gdzieś zmiecie Ukraińską obronę, to nie będzie mieć siły żeby wlać się w ów wyłom i zagrozić okrążeniem. Ukraińcy po prostu odkopią się 2 km dalej i
  • Odpowiedz
@polak-p: alternatywnie, po co ruscy mają wysyłać żołnierzy do fizycznej blokady drogi ucieczki, jeśli mogą kontrolować ogniowo jedyną drogę ucieczki dla ukraińców, którą im przygotowali? mogliby pomęczyć się dłużej i zabić wszystkich w kotle narażając flanki na ewentualny kontratak, ale widocznie uważają, że (dane z d--y) zabicie 1/3, poranienie 1/3 i wypuszczenie 1/3 jest warte mniejszej liczby własnych zabitych i rannych.
  • Odpowiedz
@IlikeTrains: Ja nie kreuję rzeczywiści tylko ją opisuję na tyle ile widać. A widać, że Rosjanie walczą plutonami, nie rotują kompanii i zdobywają teren z prędkością 200 metrów na dzień. To masz rzeczy potwierdzone wizualnie, które da się dostrzec.

Wiem że wy, kacapy już tak macie łby zryte kreowaniem kacapskiej rzeczywistości w trolownaich pod okiem prowadzącego, że już nie dostrzegacie kiedy ktoś jedynie opisuje, ale tutaj akurat kula w płot
  • Odpowiedz