Aktywne Wpisy
marian-pxzz +182

vieniasn +250
sąsiada wnuk przyjechał z pewnego zachodniego kraju i drugie zdanie w rozmowie to było narzekanie na imigrantów tam
nie mam serca mu powiedzieć że sam nim jest
nie mam serca mu powiedzieć że sam nim jest

Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się kajać, by gość jednak nie ochodził XD.
Przejęcie Twittera poszło mu tak dobrze, że w porównaniu z miesiącem przejęcia (listopadem 2022) liczba aktywnych użytkowników spadła o 23% w USA i 15% na świecie (stan na luty 2024). Gość jest takim super biznesmenem, że przychody od reklamodawców spadły przynajmniej o połowę i ten zdecydował się ich za to pozwać, bo bojkotują Twittera (XDD)
Co mnie jednak najbardziej rozwala to gadanie o tym jak on to nie przywrócił wolności słowa, bo można kogoś nazwać "czarnuchem" i nie banuje za większość rzeczy. Szkoda tylko, że np. przed wyborami w Turcji postanowił nałożyć cenzurę na treści krytykujące władzę ( ͡º ͜ʖ͡º).
I mógłbym wymieniać dalej, wspomnieć o tym, że apka działa jak g---o i ma często problemy z odświeżaniem tresci mimo aktywnego połączenia z internetem; o tym jak jedną ze sztandarowych obietnic przejęcia było powstrzymanie napływu botów, a te zaczęły być problemem dopiero po przejęciu Twittera (onlyfansiary i pu$$y in bio, polityczne boty); o tym, że Threads od Meta zostało specjalnie wczesniej wypuszczone po tym, jak przez problemy finansowe twitter musiał mocno ograniczyć przepustowość platformy (XDD); ale nie ma to chyba i tak jest wystarczająco dużo informacji, by ludzie którzy siedzieli w tym syfie wcześniej sobie o tym przypomnieli, a osoby nieobeznane miały ładny wstęp do fascynującej lektury na temat tego jakim absurdem jest wychwalanie Muska w kwestii zarządzania Twitterem i mówienia, że typ nadaje się na jakiekolwiek stanowisko, które ma boostować efektywność.
W komentarzu pod daję linki potwierdzające kilka rzeczy, na temat których się rozpisałem.
#twitter #elonmusk #usa
źródło: temp_file6931417792061192476
PobierzDo people management i nawigowania społecznego to trzeba jednak nie być socjopatą.
@_Pepe_: ta, a potem wysyłasz dinejty bogatym influ i oglądasz jak ktoś gra w grę, zamiast samemu zagrać XD
@zmarnowany_czas: XD XD
Nie no wiadomo przecież nic przy PayPalu nie
Komentarz usunięty przez autora
Oczywiście żaden prawaczek nie sprawdzi, że za pierwszej kandydatury Trumpa Musk go krytykował, a później
@Angmac: wiadomix mordo, najbogatszy człowiek na świecie i CEO jednej z najbardziej innowacyjnych firm na swiecie jest nieudacznikiem, nie to co ty, geniusz z 700 pająkami na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Filippa: No ty tak brzmisz jakbyś miała niecałe 5 lat, dosłownie.
PS. USA fabryka Tesli.
A tak przy okazji @Ekspert_od_niczego czy ty aby nie broniłeś Muska twierdząc że wcale nie jest Homofobem i Transfobem? Jak się do tego odnosisz teraz?