Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonimowy_programista oczywiście, że to nie jest czarno-białe. Nie wiem jakie ma zdanie o nim reszta jego dzieci, natomiast są rzeczy, które może nie przekreślają człowieka ale jednak zostawiają ogromny ślad. Tak bym to ujął, może ma z tego powodu teraz wyrzuty sumienia, tego nie wiem.

Bycie dobrym jest zawsze w cenie, mimo wielu barw i odcieni życia. Pozdrawiam cieplutko ()
  • Odpowiedz
@Angmac: Nie wiem, co sądzić o Musku. Mam wrażenie, że gdyby to był typowy zdystansowany miliarder, który mówi tylko PRem i nie kompromituje się na Twitterze to rzeczywiście wzbudzałby respekt. Twitter może nie przynosi kokosów, ale to ważne narzędzie polityczne i właśnie udało mu się właśnie pomóc wybrać najważniejszego człowieka na świecie.
  • Odpowiedz
@Hadolf_Itler: przeczytaj którąkolwiek z jego biografii (jak masz ochotę) to będziesz mieć o nim takie samo zdanie. To tragiczny człwowiek, który nie szanuje nikogo i liczy się dla niego tylko jego cel. Nie da się mieć o nim dobrego zdania po przeczytaniu jego biografii.

Co nie znaczy, że nie jest wybitnym przedsiębiorcą i kolesiem, który zmienia świat.

Elektryki pewnie by były, ale nie tak szybko i nie na takim poziomie, gdyby nie
  • Odpowiedz
@Exil12:

A ludzie przeżywają, bo chłop z portalu social media zrobił sobie miejsce do zabawy czy tam zwolnił kogoś i potem musiał zatrudnić.

to by nie był problem. on zrobił z twittera medium propagandy altrightu. jakims przypadkiem podaje przekazy zbieżne z polityką Kremla. o robieniu kampanii Trumpowi nie wspomnę, bo o tym każdy wie.
  • Odpowiedz
oczywiście, że to nie jest czarno-białe. Nie wiem jakie ma zdanie o nim reszta jego dzieci, natomiast są rzeczy, które może nie przekreślają człowieka ale jednak zostawiają ogromny ślad. Tak bym to ujął, może ma z tego powodu teraz wyrzuty sumienia, tego nie wiem.

Bycie dobrym jest zawsze w cenie, mimo wielu barw i odcieni życia. Pozdrawiam cieplutko ()

@Hadolf_Itler: oczywiście, że Elon nie jest
  • Odpowiedz
"błagał ich, zeby wrócili" XD Sam wymyślasz takie pierdoły, czy masz jakąś maszynkę do tego?

@LicentAbsolweum: a w praktyce pewnie sprowadzało się to do krótkiej rozmowy

słuchaj, okazało się jednak, że jesteś tej firmie dużo bardziej potrzebny niż mogło by się to wydawać. Co musiało by się stać byś do nas wrócił? Twoja rola okazała się krytyczna, więc Twoje wynagrodzenie też powinno to odzwierciedlać.

Mając oszczędności na kadrze rzędu 80%,
  • Odpowiedz
@NieBojeSieMinusow: i?

Elon by zrobił cokolwiek z tego Twittera, jeśli to sprawi, że dzięki temu osiągnie swoje cele.

Jakby obstawiał, że dzięki demokratom poleci na Marsa, to by X było bardziej woke niż jesteś to sobie w stanie wyobrazić
  • Odpowiedz
Przejęcie Twittera poszło mu tak dobrze, że w porównaniu z miesiącem przejęcia (listopadem 2022) liczba aktywnych użytkowników spadła o 23% w USA i 15% na świecie (stan na luty 2024)

@Angmac: wiadomo, to wszystko wina Muska, fakt że Meta odpaliła w 2023 threads nie ma z tym absolutnie nic wspólnego xD
  • Odpowiedz
Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się kajać, by gość jednak nie ochodził XD.

@Angmac: Bardzo ciekawy wątek, poczytajcie sobie jego wiki
Wychodzi na to że Pan Haraldur, z tego co rozumiem (wybaczcie jak się gdzieś
  • Odpowiedz
Nie no wiadomo przecież Paypal to się sam zrobił i napisał :)

@Darth_Gohan: A co ma Elon Piżmo? :D Jego firma została wykupiona i wchłonięta. On Paypala nie napisał
  • Odpowiedz
Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD

@Angmac: i nawet po komentarzach widać że wystarczy uderzyć w stół i zaraz się zlecą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
faktem jest to, że jego firmy rewolucjonizują kolejne branże PayPal zrewolucjonizował bankowość elektroniczną, SpaceX przemysł kosmiczny, Tesla branże motoryzacyjną, Neuralink zaczyna odnosić poważne sukcesy na polu medycyny, współzałożone przez niego OpenAI oraz obecnie X AI stoją na czele rewolucji technologicznej.

To jaką rewolucją jest choćby Starlink, dzięki któremu 4 mln klientów ma dostęp do internetu... co dla większości tych osób było wcześniej ogromnym problemem....

Efekty jego działania są niesamowite. I jeżeli ceną za to
  • Odpowiedz
@Angmac chyba lekko bredzisz. Zwolnił część osób, które niczego nie robiły, tylko się szlajały po korytarzach, brały pensje i miały roszczenia. Potem przywrócił kilka z tych osób, które chciały naprawdę pracować za co mają płacone. To, że część kont została zlikwidowana, to był warunek Muska, żeby usunąć fejk konta. Co do cenzury niektórych słów, to popadliśmy w jakieś absurdy lewicy i tutaj również się z nim zgodzę.
  • Odpowiedz