Aktywne Wpisy
lukasz-idzikowskiii +537
#rozdajo
Cześć!
Mam do oddania szafkę Lumea – pierwszy meblowy produkt, który stworzyłem własnoręcznie. Wysyłka na mój koszt.
Zachęcam również do odwiedzenia sklepu: www.meublia.pl
Losowanie
Cześć!
Mam do oddania szafkę Lumea – pierwszy meblowy produkt, który stworzyłem własnoręcznie. Wysyłka na mój koszt.
Zachęcam również do odwiedzenia sklepu: www.meublia.pl
Losowanie

źródło: 20250209_124906
Pobierz
Na c--j mieszkać w #wroclaw czy #krakow skoro w takim Brzegu czy Oławie jest 3x taniej, roboty w c--j, lidl biedronka, pociąg do wojewódzkiego? #nieruchomosci
Czy Opel astra 2012, 140tys przebieg, silnik 1.4, 100 KM, za 24k? (nie wiem skad)
Wizualnie wydaje sie ze troche przewaza Opel, chociaz w sumie ten hyundai chyba tez wydaje sie w miare wygladac
Jeden i drugi czarny z alufelgami, chociaz widze tez w okolicy opcje szarą i30 z przebiegiem 149k za 22k, sprowadzony z niemiec
#motoryzacja #samochody #opel #hyundai #niebieskiepaski #rozowepaski
@Golfinho: hmm, ogolnie jakos bardzo nie zalezy mio na szybnkiej jezdzie, dotychczas jezdzilem skodą felicją 1.3, 70km, i to faktycznie zamulacz, ale jesli astra jest przynajmniej troche dynamiczniejsza, to moze by uszło.
A czy np. wersje 1.6 tej astry palą znacznie wiece? Czy nie ma jtakoich roznic zeby warto bylo zwracac na nie uwage?
Nie wyobrażam sobie ciężkiego kloca jak Astra z wolnossącą benzyną spalania niższego niż 8 litrów w sytuacji innej niż tempomat ustawiony na 70-90 km/h. Jeśli cykl mieszany lub nie daj Boże miasto to zapomnij o takich wynikach :p
Chyba, że diesel.
Raczej koło 8l.
https://www.autocentrum.pl/spalanie/opel/astra/j/hatchback-5d/silnik-benzynowy-1.6-twinport-ecotec-115km-2009-2012/
A tu wyniki dla 1.4. Jak widzisz - bardzo podobne do 1.6. I do tego auto jest
@Golfinho: ja pitole, jesli jest tak jak mowisz, to nie wiem jak ktos moze kupowac tą astre. Ale moze te nowe silniki przez to ze nowsze są wydajniejsze, albo co?
Dokladnie ta felicia ma 68km
https://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/skoda/felicia/ii/hatchback/silnik-benzynowy-1.3-68km-1998-2001/ranking/?silnik=34
Kupuję ktoś dla kogo dynamika nie ma znaczenia i jeździ niewiele więc spalanie też nie ma.
Żeby nie było, Astra to spoko auto, ale jednak lepiej brać 1.4 turbo i gazować. Trzeba się liczyć jednak ze skrzynią m32.
Możesz brać Hyundaia i30/ceeda lub pójść "nietypowo" i zapolować np. na Soula 1.6, który przez to, że rzadszy to będzie raczej w lepszych
Hmm, zastanawiam sie czy to nie czasem ja, bo przynajmniej na ten moment jezdzilbym raczej sporadycznie :P
To
Przy zakupie trzeba uważać na skrzynie biegów i wycieki z silnika.