Wpis z mikrobloga

Dzień dobry wieczór, potrzebuję porady, bo pogubiłem się, co bym właściwie chciał dalej robić.

Planowałem skupić się na hyperbloom teamie, ale chcę zdobyć Neuvillette'a i wszędzie czytam, że szkoda go marnować na hyperbloom, więc mój plan Nahida + Raiden + Neuvilette + coś legł w gruzach.

Zatem wpadłem na pomysł, że zrobię dwa teamy, czyli Nahidę, Kuki, Xingxiu i Barbarę (nie mam nic innego obecnie XD)

I zostaje mi wtedy: Neuvillette, Raiden, Diluc, gdybym miał farta, to może udałoby się zgarnąć Zhongliego, ale nawet nie wiem, co dobrać do Neuvillette'a szczerze.

A na składzie mam niestety tylko to:

#genshinimpact
ElLama - Dzień dobry wieczór, potrzebuję porady, bo pogubiłem się, co bym właściwie c...

źródło: Zrzut ekranu (667)

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wszędzie czytam, że szkoda go marnować na hyperbloom

@ElLama: ale to nie będzie marnowanie tylko przesada conajwyżej( )

Diluc to dps więc nie pasi do Neuvillette'a. Jeśli już to Xiangling i Beidou do niego pasują. Jak nie masz C1 no to Zhongli raczej by się przydał najbardziej.
  • Odpowiedz
@ElLama: Odpowiednio zbudowany team Raiden + Nahida + Kuki + Xingqiu na hyperbloom nadal niszczy konkretnie. Nahida i Kuki na full Elemental Mastery.
Bo tego klasycznie Benneta i Xiangling zbuduj. Chevreuse też się przyda na overload team, np.: Xiangling, Raiden i Kuki.

Co do Neuvillette'a to hmmm... No Xiangling na pewno do vaporize; może Rosaria żeby był freeze z jej bursta? Dobry shielder abo healer potrzebny tutaj... Jak Pioter pisze
  • Odpowiedz
@ElLama: masz dwa rewelacyjne teamy:
Raiden+Cheveruse+Bennett+Xiangling
Nahida+Xingqiu+Kuki+Colei/Dendro MC
A co do Neuvillette to ja osobiście po niego nie pulluje bo jego gameplay mi się w ogóle nie podoba. A ty to chyba nie za bardzo masz team-mate'ów dla niego. Nie wiem jak Neuvillette w teaserze działa z Fischl i Beidou (czy jego ataki działają z Burstem Beiudou). Ewidentnie brakuje ci Anemo jednostek do debuffów z VV.
  • Odpowiedz
  • 0
@jombsik @internet_user7: Mi właśnie z kolei jego gameplay podoba się bardzo. Tylko tak właśnie myślałem, że chyba nie bardzo mam co do niego dopasować. xD

Ja jestem nastawiony na długie formowanie teamu, bo dopiero od niedawna zacząłem grać na poważnie myśląc o takich szczegółach, bo jeszcze parę tygodni temu mój team wyglądał jak skład węgla i papy, Shenhe, Yanfei i Barbara, bo nawet nie rozumiałem, że nie powinienem pullować
  • Odpowiedz
@ElLama: to póki co wrzucisz Neuve do tego hyperblooma co ci podałem, po drugiej stronie abyssa Raiden+Cheveruse i będziesz miał easy 36*. Zhongli+Kazuha+Furina git.
Tu masz wszystko co musisz wiedzieć https://keqingmains.com/neuvillette/ i tam piszą też, że Electrocharged Neuve działa więc możesz obczaić póki co. Z braku laku weźmiesz Anemo MC z VV i będzie.
  • Odpowiedz
@ElLama: Dokładnie, Neuv/Zhong/Furina i do tego Kazuha albo Xilonen i masz dobry team. W międzyczasie możesz grać Lynette na anemo slocie z braku laku bo podobno daje radę jak nie ma się nic innego.
  • Odpowiedz