Wpis z mikrobloga

#dieta #odchudzanie #trening
hej chce schudnac ale nie znam sie ile wegli, bialka itp czy wystarczy zebym liczyl kalorie wedlug kalkulatora zapotrzebowania, zeby schudnac? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nukey: Tak wystarczy deficyt kcal, ale narozsadniej bedzie rozlozyc to mniej wiecej w taki sposob.
Bialko 2x masa ciala.
Tluszcz 0,6-1x masa ciala.
Reszta kcal podzielona przez 4 = ilosc wegli do spozycia.
  • Odpowiedz
@Lewusx: jak się nie zna to jedyna rada, jedz więcej białka, a reszta jak pasuje byle zdrowo i dużo warzyw oraz owoców.
Ser żółty, tłuste mięso, masło, olej kokosowy nie są zdrowe, za to chude mięso, chudy nabiał jak najbardziej ok.

Po co mu rozdrabniać się na takie coś skoro nic to nie zmieni, a na początku drogi wprowadzi upierdliwosc. Potem pojawi się wpis zjadłem za mało białka, za dużo
  • Odpowiedz
@Lewusx: Może się czepiam, ale to nie tak. Ty pracujesz z ludźmi którym się takich rzeczy nie tłumaczy. Ja miałem swego czasu do czynienia z ludźmi, z którymi trzeba było rozmawiać inaczej niż ze swojej banki. Tobie się to wydaje oczywiste, a gość robi wielkie oczy, albo za bardzo bierze sobie do serca zalecenia.
  • Odpowiedz
@TS_X9: Jeśli nie jest to zabronione to dobrze, że się reklamuje. Jak ma efekty w postaci sukcesów podpiecznych, to tym bardziej. A przecież każdy ma swój własny rozum i sam zdecyduje czy mu płaci ć czy nie.
  • Odpowiedz
@Inozythol: niby tak, ale ktoś początkujący może pomyśleć że przemiany sa naturalne a typek ma podpiecznych co 2 lata potrenują i od razu igła wchodzi
  • Odpowiedz
@TS_X9: Nie zauważyłem, żeby to ukrywał. Nie sądzę też że popełniłby takie faux pas, że by wciskał ludziom, że niektóre jego są naturalne, gdzie ewidetnie widać, że nie są :) Z reguły nie traktuję ludzi jako oszustów. Wystarczy już państwo traktuje każdego obywatela jako potencjalnego przestępcę.
  • Odpowiedz