Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +415
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1666
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

https://www.trojmiasto.pl/raport/Samotny-rycerz-rt393618.html
Ktoś zwrócił uwagę na ofermę na ofermę lewego pasa i lawina komentarzy czy nie ma nic lepszego do roboty ;)
powinien być bezwzględny zakaz parkowania na chodnikach, poza miejscami wyznaczonymi pod parkowanie
co nie oznacza, że w Polsce jest dobrze, po prostu to nie jest problem wyłącznie nasz
ja mam na myśli to, że np. na takich ulicach w cywilizowanym świecie parkują jak na zdjęciu a u nas to już by się starali wypierydalac miedzy drzewa na chodnik "aby śmieciarka mogła przejechać"
to jakaś randomowa Piacenza
źródło: Screenshot_2
Pobierza jak ciasno jak przyjedzie autobus, co jakby się dwa mijały? to już w ogóle trzeba było by zwolnić, kto to widział :D
źródło: Screenshot_4
Pobierzźródło: lol
Pobierzźródło: lol
Pobierzja ram bardziej wschód-zachód latam, przez kraj oprawców,
@cwlmod raczej to nie ma znaczenia wg moich skromnych obserwacji, nawet jak ulica szeroka i pełno miejsca to ludzie maja tendencję na wjeżdżanie na chodniki, tzw. cumowanie
Gdzieś tam pierwszy remont w tym roku będzie miał takie miejsca, wreszcie.
Skoro w każdym mieście masz wyznaczone parkowanie na chodniku (w sensie połową auta) no to co się dziwisz, że wszyscy wszędzie tak robią
źródło: cb593f2a05d2f824a7823a42e05167706a4a85f9894c3d60bb104f2a9a2b4220_max
Pobierz