Wpis z mikrobloga

Zauważyliście od kilku lat to dziwne zjawisko na portalach społecznościowych, że jak ktoś wrzuci zdjęcie kogoś kto stanął jak p---a i zastawił chodnik albo jakiś inny losowy żenujacy wybryk na drodze to ludzie (głównie p0lki i julki, ale często też młode sebiksy) piszą komentarze typu, że to jest problem z tą osobą, która zwróciła na to uwagę, bo przecież jaki problem ominąć albo zignorować przeszkodę lub jakies inne burackie zachowania? Czekam na pierwszy komentarz pod postem jak ktoś komuś odda stolca na morde, że przecież jaki problem się umyć. Karyny zrozumcie, że takie komenatrze nie zrobią z was dobrych kierowców w rzeczywistości. #p0lka #rozowepaski #patologiazewsi #patologiazmiasta #motoryzacja #samochody #plodnajulka
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SpalaczBenzyny: co do tej Europy to nie byłbym taki pewny - tak samo parkują na chodnikach np. we Włoszech, a nawet jest gorzej, bo jeszcze mają pieszych zupełnie w tyle i każdy to traktuje jako normę

co nie oznacza, że w Polsce jest dobrze, po prostu to nie jest problem wyłącznie nasz
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: To powiedz tym ćwierćinteligentom, że jak budują ulicę to żeby miejsca postojowe nie były wyznaczane na chodniku (osłupkowane ofc) z wysokim krawężnikiem tylko żeby tam była zatoczka albo cały chodnik zwężony.
  • Odpowiedz
@everybodykombinerki: dobra, wygrałeś, Włosi też ujowo parkują :D
ja ram bardziej wschód-zachód latam, przez kraj oprawców,

@cwlmod raczej to nie ma znaczenia wg moich skromnych obserwacji, nawet jak ulica szeroka i pełno miejsca to ludzie maja tendencję na wjeżdżanie na chodniki, tzw. cumowanie
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: No bo tak zostaliśm wychowani. Przecież ja nie mam szacunku do tego kretyna Trzaskowskiego, bo nawet w swojej antysamochodowej polityce nie potrafi zrobić miejsc postojowych NA JEZDNI tylko ładuje auta na chodniki.

Gdzieś tam pierwszy remont w tym roku będzie miał takie miejsca, wreszcie.

Skoro w każdym mieście masz wyznaczone parkowanie na chodniku (w sensie połową auta) no to co się dziwisz, że wszyscy wszędzie tak robią
  • Odpowiedz
@Pepe_kolchoznik: Ja zawsze byłam krytykowana, bo drę papę bezlitośnie na takie ludzkie odpady. Że po co zaczepiam, że trzeba zignorować. No właśnie nie, bo sie później zaczynają panoszyć. Wczoraj jakaś julka zastawiła przejazd przez parking, a to była droga jednokierunkowa i nie było nawet jak wycofać. Jak później się tłumaczyła pretensjonalnym tonem, to jej zdaniem 1,5 m miało wystarczyć na wyminięcie jej samochodu. Tak sobie po prostu pod bokiem stanęła
  • Odpowiedz