Aktywne Wpisy
p0melo +154
Byłem u lekarki, wizyta 10 minut, z czego 7 minut to była cisza bo pi$da coś tam sobie w komputerze wpisywała nie patrząc na mnie. Zadała mi pytanie boli co i po co przyszedł? Czy biorę leki?
Zadała 5 pytań reszta czasu to niezręczne milczenie i patrzenie jak babsztyl wpisywał coś w komputer. 3min wywiad, 5 min. mierzenie ciśnienia jakby kuzwa w tych czasach nikt ciśnieniomierza za 15 zł w domu nie
Zadała 5 pytań reszta czasu to niezręczne milczenie i patrzenie jak babsztyl wpisywał coś w komputer. 3min wywiad, 5 min. mierzenie ciśnienia jakby kuzwa w tych czasach nikt ciśnieniomierza za 15 zł w domu nie
źródło: images
Pobierz
twardy-zawodnik +175
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Tata ma przebłyski fabuł dwóch książek:
1. Kosmonauta, podróż w czasie, która przenosi go w czasy przed Chrystusem. Potem ludzie uznają go za Chrystusa i zostaje ukrzyżowany.
2. Naukowiec, nadchodząca zagłada ziemi, naukowiec wymyśla sposób zmniejszania ludzi (możliwe, że potem ich przenosi na wyspę), żeby zapasy jedzenia i picia starczyły na dłużej.
Mam pewne podejrzenia, że mogą to być książki które czytał w latach '80 albo wcześniej.
Jak ktoś skojarzy, Ojczulek będzie wdzięczny za pomoc.
„Behold the Man” (pol. „Oto człowiek”) – Michael Moorcock
„Kwestia sumienia” (oryg. „A Canticle for Leibowitz”) – Walter M. Miller Jr.
„Inwazja Liliputów” – Philip K. Dick
„Rok 2000” (oryg. „The Year 2000”) – Lester Del Rey
„Mr. Adam” –
LUTY
🚀„… I UJRZELI CZŁOWIEKA”, Michael Moorcock
Historia podróży w czasie, w której naukowiec, przenosząc się do czasów Chrystusa, sam staje się kluczową postacią w religijnych wydarzeniach.
Do głowy przychodzi mi też film Downsizing, ale nie jest oparty na żadnej książce.
@kloner11: „Ekspedycja mikro”, Aleksander Kröger?