Aktywne Wpisy

l--RAD--l +3
Mam takie małe marzenie, żeby antywisła s---------a się z ekstraklasy.
Są na to małe szanse, bo mają niezły skład, ale kto mi zabroni marzyć
#mecz #ekstraklasa #wislakrakow
Są na to małe szanse, bo mają niezły skład, ale kto mi zabroni marzyć
#mecz #ekstraklasa #wislakrakow
źródło: HFUldg0WsAEKauS
Pobierz
szary_piksel +2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: temp_file6492181391342437434
PobierzMam ubezpiecznie OC na samochód. Za to że jeżdze bez wypadków czyli w domyśle bezpiecznie mam 60% zniżke na ubezpiecznie. Proste logiczne, wszystko sie zgadza.
Idziemy do NFZ. Jeden typ jara szlugi, pije wóde, jest gruby i nie uprawia sportów. Drugi typ ma sportowy tryb życia i jest bez nałogów. Który z
Pomijasz również że dzięki temu ci co płacą to mają zerowe kolejki i nawet coś więcej jak parówkę i kostkę masła w szpitalu.
Na koniec nijak ci się nie składa do kupy dlaczego tak zle zorganizowane panstwo jak USA rządzi
To
Jeżeli sie bawimy w piękne ideologie to każda osoba w Polsce powinna płacić taką samą składkę za taka sama usługę niezaleznie od religii którą wyznaje, orientację czy kolor skóry i uwaga (wiem że kontrowersja xd) ale nawet niezaleznie od tego ile zarabia xD
Na pewno lata na NFZ 10c więcej niż biedak, naciągają budżet na składki i nigdy nie chodzi prywatnie, bo woli stać w kolejkach do specjalisty
Mówimy o składce, składce jak nazwa wskazuje. Czyli taki przedsiębiorca zrzuca się na wspólną opiekę zdrowotną w większej kwocie z jakiego powodu? Jest wpuszczany poza kolejką? Są jakieś specjalne szpitale dla niego? Więcej choruje z powodu tego że prowadzi firmę? Ma dostęp do dokładnie takiej samej opieki jak ty, ale ma płacić więcej, „bo może”? Tak to sobie wymyśliłeś? Geniusz.
Jak każdy siebie będzie wyzyskiwał, to wtedy będzie super. Ty mi zabierzesz zegarek, ja
Zdrowe spłeczeństwo jest lepsze dla wszystkich przedsiebiorców i innych, wszyscy zdrowi uśmiechnięci i uczciwi, rozwój cuda na kiju. Pytanie xD
Dlaczego na dzisiaj wszystkie ambitne i przedsiebiorcze firmy tworzą się i istnieją AKURAT w kraju który ma zasady 180 stopni inne od tych które podajesz. Nie stac sie na ubezpieczenie to umierasz na
@Furiat:
bo ten kraj ekstraktuje zasoby i wartość dodaną z całego świata poprzez neokolonializm i swoje imperialne wpływy i nie wszystkie bo istnieją Chiny.
USA poprzez kontrolę nad dolarem sprawia, że cały świat musi inwestować u nich na giełdzie, żeby wydać swoje dolary, to potęga rynków finansowych stworzona przez prym dolara a zbudowana na trupach ludzi
Skoro USA takie złe to jak chcesz z tym walczyć xDddd. 4 dniowy dzień pracy czy może więcej socjalu ? Jesteś dumny z tego ze my nawet sami sobie bezpieczeństwa nie gwarantujemy jako państwa ?
ale gdzie błąd logiczny, co z tego, że w jakimś korpo są wysokie zarobki skoro wielu amerykanów musi zapieprzać na 2 etaty żeby się ledwo
Twoja sytuacja jest efektem twoich decyzji. Tak samo jest w USA tylko na większa skale.
Znowu mowisz jak to produktywność by wzrosła tylko ze firm niema xDdd. Otwierają sie tam gdzie zawsze a tam niema 4 dniowego dnia pracy. Ten 4 dniowy dzień pracy by spowodował ze