Wpis z mikrobloga

Niedawno dowiedziałem się, że istnieje coś takiego jak ZFŚS. Ktoś korzystał? Czy to jest skierowane dla potrzebujących? Bo nie wiem, czy się ubiegać o świadczenie.
Nie pamiętam, żeby firma mnie informowała o czymś takim.
#pracbaza #fundusz #zfss #kadryiplace
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@suweren_sudoku zależy od firmy. To jest w firmach powyżej 50 pracowników obowiązkowe. Z tego są sponsorowane wszelakie integracje, paczki świąteczne, platformy benefitowe, ubezpieczenia medyczne itd. Niektóre firmy mają właśnie niskooprocentowane kredyty albo zapomogi dla potrzebujących.
  • Odpowiedz
@Lonate: @cybulion
To z kredytem to fajna opcja.
U mnie właśnie dowiedziałem się, że oferują dofinansowanie różnych rzeczy, ale mnie dotyczyłoby dofinansowanie do świątecznej paczki, do urlopu oraz do okularów. No i zastanawiam się, czy składać wnioski o wszystkie 3 rzeczy. Czy to ZFŚS jest skierowane do takich jak ja szeregowych pracowników, czy jakichś biedniejszych rodzin.
Bo nie chciałbym, żeby ktoś potrzebujący bardziej miał przeze mnie mniejsze dofinansowanie i
  • Odpowiedz
@suweren_sudoku zfśs jest skierowane do wszystkich. Mogą być tylko różnice w kwocie dofinansowania (im więcej zarabiasz bądź większy dochód na członka rodziny tym mniejsze dofinansowanie). Do okularów dofinansowanie wynika z kodeksu pracy :p firma może dać jedynie więcej niż jest przewidziane w kodeksie. No i musisz mieć okulary korekcyjne potrzebne do pracy od lekarza medycyny pracy. Z urlopami też często jest tak, że dostajesz to dofinansowanie w momencie jak idziesz na
  • Odpowiedz
@suweren_sudoku: mam zfss. Nie musisz byc biedakiem, ale w firmie moze byc tak, ze im mniej zarabiasz to dostajesz wiecej niz ci co zarabiaja wiecej.

U mnie sluzy do dostania gratis pkt na Platformie Benefit dzieki ktorej moge kupowac rzeczy na allegro/decathlonie. 1 pkt= 1pln do wydania.

Innym sluzy do oplacania multisporta.

Nie ma co nie brac, 'darmowa' kasa zawsze na propsie :D
  • Odpowiedz