Wpis z mikrobloga

• 292
@Skonek248 nie wiem co tu smiesznego, ta mapa nie wygladala za bardzo inaczej jak ostatnio wygrywal biden. W pl jest podobnie tereny wiejskie glosuja zazwyczaj na bardziej konserwatywnych politykow a miejskie na bardziej liberalnych
  • Odpowiedz
nie wiem co tu smiesznego, ta mapa nie wygladala za bardzo inaczej jak ostatnio wygrywal biden

@ChempyTuj: No nie powiedziałbym. Stracić tradycyjne hrabstwa i stany Demokratów jak Michigan, które na Republikanów głosowało ostatnio ze 40 lat temu na Reagana to trzeba być antytalentem. Zmiana jest systemowa- klasa robotnicza przestała identyfikować się z Demokratami, a podziały klasowe są silniejsze niż jakiekolwiek inne wydumane.
  • Odpowiedz
@djtartini1: masz całkowitą racje. Ogólnie wystawienie Harris w tych wyborach to był strzał w kolano dla Demokratów (taki już ostateczny, bo głównym strzałem było prowadzenie polityki wewnętrznej w taki sposób jaki to robili od kilku lat).
  • Odpowiedz
@Kk_1: Pragnę przypomnieć że w większości z "niebieskich" terenów można głosować bez dowodu XD

Gdyby tam patrzyli wszystkim na ręce to cały kraj na czerwono by był.
  • Odpowiedz
Pragnę przypomnieć że w większości z "niebieskich" terenów można głosować bez dowodu XD

Gdyby tam patrzyli wszystkim na ręce to cały kraj na czerwono by był.

@FoolyKewly: Tak by było xD

Nie ma to nic związanego z tym że ludzie z dużych miast głosują na demokratów. W ogóle jak prowadzone są sondaże przez tysiące firm to tam też demokraci przebierają się za zwykłych ludzi na niebieskich terenach żeby później wyszedł
  • Odpowiedz