Wpis z mikrobloga

Można sobie próbować tłumaczyć że trump wygrał bo ludzie to debile bo inflacja bo gospodarka srutututu. Bo kamala była kiepska bo biden poniósł polityczne koszty kowidu, wojny itd bo było za dużo woke. To wszystko to w jakimś stopniu oczywiście prawda. Natomiast fakt jest taki że największym czynnikiem w mobilizacji był elon musk z jego social syfem, joe rogany, beny shapiro i te wszystkie mniejsze internetowe podcastowe płotki. Jeśli chcemy żeby tak wyglądała zaraz Polska i Europa to wystarczy dalej nic nie robić ze skalą tej medialnej sraczki kłamstw i dezinformacji dla imbecyli. Chcemy żeby nam stanoskie mazurki i dzikie trenery zaraz wybierały władze to się szybciutko doczekamy. Wolność słowa w wykonaniu ludzi pokroju muska, czy innych mazurków i mateckich w połączeniu z przyjacielską konkurencją prawilnych mocarstw pokroju rosji i chin na pewno skończy się świetlaną przyszłością.
#bekazpisu #polityka #trump #bekazkonfederacji
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Poniżej wpis prof. Matczaka.

Jeśli ktoś chciałby lepiej zrozumieć, dlaczego Trump znów wygrywa, dobrze jest poczytać

Lakoffa z 2016 roku. Poniżej fragment mojego tekstu z Polityki z 2018 roku, który analizę Lakoffa omawia:

„Lakoff wskazuje, że ludzie racjonalni mogą być zaskoczeni wewnętrznymi sprzecznościami w poglądach, które reprezentują konserwatywni politycy i ci, którzy ich popierają.

„Jak można przeciwstawiać się aborcji i jednocześnie popierać karę śmierci?”, pyta. Moglibyśmy dodać: jak można mienić się chrześcijaninem i
  • Odpowiedz
  • 13
@rodnekr @Snowgoon przepraszam czy taylor swift albo polsat/tvn zajmują się rozpowszechnianiem ordynarnych fejków z zasięgami na dziesiat mln?
Chyba kiepskie porównania wam wyszły chłopaki
  • Odpowiedz
@Rabe2137 hahaha, czy TVN produkuje fejki? Są dowody na to, że podczas śdm wrzucali do śmietnika koło internatu, gdzie spali policjanci, butelki po piwie a potem kręcili aferę, że policjanci tylko piją i imprezuja. A to tylko jedna z wielu wymyślonych przez nich afer
  • Odpowiedz
@pyra_wykop zapytam na poważnie, dlaczego uważasz, że Stanowski to "sraczka"? Nie jestem wielkim fanem i w sumie chyba do końca nie mam wyrobionego zdania, ale wydawało mi się, że stworzył platformę na której każda opcją ma swoją przestrzeń?
Jakieś konkrety masz, czy tylko "nie podoba mi sie jego morda"?
  • Odpowiedz
@Rabe2137: Rozumiem jak wszystkie gwiazdy mówią, żeby głosować na Kamale to już git ? xD Zapomniałeś napisać jeszcze, że demokracja się skończyła, upada bo w demokratycznych wyborach wygrał Trump XD
  • Odpowiedz
@zapomnialemhaslo: @Rabe2137

Tak tylko dodam, że Mark Zuckerberg przyznał się, do cenzurowania treści związanych z byłym prezydentem Trumpem oraz do cenzurowania treści covidowych. Tutaj technologiczny magnat Mark przecież jasno wpływał już lata temu na politykę ale to było dobre o tym nie mówimy. To Elon jest zły. ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@Snowgoon

@Rabe2137 hahaha, czy TVN produkuje fejki? Są dowody na to, że podczas śdm wrzucali do śmietnika koło internatu, gdzie spali policjanci, butelki po piwie a potem kręcili aferę, że policjanci tylko piją i imprezuja. A to tylko jedna z wielu wymyślonych przez nich afer

Porównujesz dosłownie kilka niesprawdzych informacji do srania fejkami jak z karabinu. Czy naprawdę jesteś tak głupi czy udajesz?
  • Odpowiedz
@Rabe2137 czyli co?Nikt nie powinien popierać kandydatów w wyborach bo wykopek czuje się źle?Naprawdę zagłosował byś na kogoś bo Stanowski ci tak powie?
  • Odpowiedz
@deziom ty jesteś z TVN? Twierdzisz, że TVN nie sieje propagandy I 80% tego co wygrywa to nie jest marna prowokacja?
Podaj mi gdzie i kiedy Stanowski starał fejkami, czekam.
  • Odpowiedz
@Rabe2137: Więcej rynku medialnego i mediów społecznościowych po swojej strona miała zdecydowanie Harris. Może i FOX jest największą stacją, ale sam nie ma większości widowni. Ciężko też mówić o mobilizacji wyborców Trumpa, skoro dostał mniej głosów niż w 2020. Nie sądzę, żeby tradycyjne media były już na tyle martwe, żeby Joe Rogan przebił wszystkich publicystów i gospodarzy wieczornych Talk-show. Twitter też nie jest większy od facebooka.
Shapiro i mniejszy plankton
  • Odpowiedz
@cacum3: Interesujący felieton, ciekawe ilu konserwatystów skonsultował przy jego pisaniu Lakoff. Bo śmiesznie się czyta o tych sprzecznościach z perspektywy osoby o konserwatywnym światopoglądzie.
  • Odpowiedz