Wpis z mikrobloga

@OnePageTo: widzę że tutaj nie ma znaczenia już rasa i wrzucają stereotypowo Bull teriera i amstaffa do jednego wora, natomiast to jest bardzo miła i zrównoważona rasa.
  • Odpowiedz
@Otek0 przecież amstaff wywodzi się też od bulteriera bo to selekcjonowany pit Bull - czyli mieszanka teriera z buldogami. Najlepsze walczące psy były mieszanką bulteriera i Stafforda. Widzę że kompletnie nie znacie się na psach.
To tak jakbyś napisał że akita to spokojny i czuły pies, a to pit Bull z Azji, dużo głupszy i groźniejszy od amstaffa i mało pogryzień jest bo to stosunkowo rzadka rasa
  • Odpowiedz
  • 1
@OnePageTo samiec? Na razie milutko i słodziutko, ale poczekaj aż hormony zaczną buzować :) Najbardziej z-----y pies (agresja do psów, suk, ludzi) jakiego miałem w okolicy to właśnie bullterrier. Jedyny chory psychicznie pies o jakim słyszałem to miniaturka bullterriera. Amstaffy już są bardziej ogarnięte.
A mieszkam w pisarskiej dzielnicy i różnych piesków przez ostatnie 2 lata to dobre 200+ poznałem.
Socjalizuj od małego, najlepiej u jakiegoś trenera bo jak trafisz ciężki
  • Odpowiedz
  • 0
@yoger samiec ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Agresja do ludzi wydaje się że nie w tym przypadku, ale do innych psów juz zaczyna zaczepiać i szczekać. Matka to uosobienie dobroci, ale ojciec z Anglii (typ alfy) więc może byc ciężko
  • Odpowiedz
@OnePageTo: Kiedyś wynajmowałem mieszkanie, na parterze z mikro ogródkiem. Mój sąsiad miał takiego brzydala, o dziwo był to bardzo grzeczny i ułożony pies, rzadko szczekał (prawie w ogóle), siedział całymi dniami w ogródku i bawił się piłką. Czasami jak ta piłka wpadła na mój ogródek to kładł się pod płotem i gapił się na tę piłkę (potrafił tak czekać i gapić się kilka godzin). Teraz po sąsiedzku mam foksteriera, idź
  • Odpowiedz