Wybaczcie że nie dałem info w zeszłym tygodniu lecz wydało mi się to zbędne ponieważ zrezygnowałem z lania płyty ponieważ padał deszcz tamtego dnia. Wczoraj rano udało mi się w końcu zalać płytę betonem B20 który został za wibrowany a nadmiar ściągnięty za po mocą 5m+ deski tarasowej (a miałem ją pociąć) niestety nie udało mi się zatrzeć ponieważ beton nie wiązał przez cały dzień i noc a dzisiaj rano znajomy przed 7 przyjechał do mnie i zabrał zacieraczkę która była mu potrzebna do pracy ( ͡°ʖ̯͡°) cóż mogę powiedzieć więcej, po postawieniu już budynku będę robił wylewkę samopoziomującą aby zakryć niedoskonałości.
Aktualne koszta projektu - ziemia za wybranie ziemi - dokumentacja profilu skrzyżowania 615zl brutto - 30 mb deski calówki około 20cm szerokości - 50zl - kabel 3x2,5 17m + 2m folii do wykopu 74zł - koparka 200zł - 30t zwiru 500zł - wkręty do szalunku 24zł - Folia budowlana 86zł - Zbrojenie i drut do wiązania - 0zł (ojciec miał kilka niepotrzebnych paneli) - 5 prętów gwintowanych- 55zł - okucia i śruby 42zł - Listwa wibracyjna i zacieraczka elektryczna ( nie użyte ) - 150zł - beton B20 5,3m2 - 2453zł - buława wibracyjna - 60zł
@Wielki_Wladca_Wypoku: a nie podłączasz tam siły? Było pociągnąć już kabla 5x4 albo 5x6 - miałbyś już na lata jak kiedyś np. se sprawisz elektryka. Gniazdo siłowe dość często się przydaje, ja już poinstalowałem w kilku miejscach na działce (⌐͡■͜ʖ͡■) No i skoro warsztat to maszyny zawsze lubią coś więcej pociągnąć - chyba, że to warsztat tylko z nazwy.
@MgrMarecki na zdjęciu widzisz w rogu dwie rury, z jednej wystaje kabel 5 zylowy a druga rura ma za zadanie zasilić z przyszłego garażu przyszła wiatę na grilla
@Wielki_Wladca_Wypoku: To trochę złe dane w kosztorysie (⌐͡■͜ʖ͡■) Ale propsy, że już myślisz o przyszłości jak wiata na grilla i nie będziesz musiał robić kolejnych dziur ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@Wielki_Wladca_Wypoku: ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) Widzę, że mam podobnie, sporo rzeczy już kupione tylko czeka na montaż (⌐͡■͜ʖ͡■) A, że jedno zazwyczaj zazębia się z drugim to trochę schodzi. Np. wziąłem elektryka to przydałoby się więcej kWh, czyli rozbudowa fotowoltaiki - na dachu
@MgrMarecki: ja na ten rok mialem plany o wiele wieksze niz to co zrobilem, na przyszly rok mam zaplanowany taras, wyrownac podworko zasiac trawe no i frontowy plot, plany planami ale to czas pokaze co z tego wyjdzie
#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat
Cześć wszystkim,
Wybaczcie że nie dałem info w zeszłym tygodniu lecz wydało mi się to zbędne ponieważ zrezygnowałem z lania płyty ponieważ padał deszcz tamtego dnia.
Wczoraj rano udało mi się w końcu zalać płytę betonem B20 który został za wibrowany a nadmiar ściągnięty za po mocą 5m+ deski tarasowej (a miałem ją pociąć) niestety nie udało mi się zatrzeć ponieważ beton nie wiązał przez cały dzień i noc a dzisiaj rano znajomy przed 7 przyjechał do mnie i zabrał zacieraczkę która była mu potrzebna do pracy ( ͡° ʖ̯ ͡°) cóż mogę powiedzieć więcej, po postawieniu już budynku będę robił wylewkę samopoziomującą aby zakryć niedoskonałości.
Aktualne koszta projektu
- ziemia za wybranie ziemi
- dokumentacja profilu skrzyżowania 615zl brutto
- 30 mb deski calówki około 20cm szerokości - 50zl
- kabel 3x2,5 17m + 2m folii do wykopu 74zł
- koparka 200zł
- 30t zwiru 500zł
- wkręty do szalunku 24zł
- Folia budowlana 86zł
- Zbrojenie i drut do wiązania - 0zł (ojciec miał kilka niepotrzebnych paneli)
- 5 prętów gwintowanych- 55zł
- okucia i śruby 42zł
- Listwa wibracyjna i zacieraczka elektryczna ( nie użyte ) - 150zł
- beton B20 5,3m2 - 2453zł
- buława wibracyjna - 60zł
Łącznie: 4 309zł
źródło: plyta
Pobierz@Wielki_Wladca_Wypoku: To trochę złe dane w kosztorysie (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Ale propsy, że już myślisz o przyszłości jak wiata na grilla i nie będziesz musiał robić kolejnych dziur ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Widzę, że mam podobnie, sporo rzeczy już kupione tylko czeka na montaż (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) A, że jedno zazwyczaj zazębia się z drugim to trochę schodzi. Np. wziąłem elektryka to przydałoby się więcej kWh, czyli rozbudowa fotowoltaiki - na dachu