Wpis z mikrobloga

Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod postem a jak nie to # na czarno
#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat

Cześć wszystkim,

Wybaczcie że nie dałem info w zeszłym tygodniu lecz wydało mi się to zbędne ponieważ zrezygnowałem z lania płyty ponieważ padał deszcz tamtego dnia.
Wczoraj rano udało mi się w końcu zalać płytę betonem B20 który został za wibrowany a nadmiar ściągnięty za po mocą 5m+ deski tarasowej (a miałem ją pociąć) niestety nie udało mi się zatrzeć ponieważ beton nie wiązał przez cały dzień i noc a dzisiaj rano znajomy przed 7 przyjechał do mnie i zabrał zacieraczkę która była mu potrzebna do pracy ( ͡° ʖ̯ ͡°) cóż mogę powiedzieć więcej, po postawieniu już budynku będę robił wylewkę samopoziomującą aby zakryć niedoskonałości.

Aktualne koszta projektu
- ziemia za wybranie ziemi
- dokumentacja profilu skrzyżowania 615zl brutto
- 30 mb deski calówki około 20cm szerokości - 50zl
- kabel 3x2,5 17m + 2m folii do wykopu 74zł
- koparka 200zł
- 30t zwiru 500zł
- wkręty do szalunku 24zł
- Folia budowlana 86zł
- Zbrojenie i drut do wiązania - 0zł (ojciec miał kilka niepotrzebnych paneli)
- 5 prętów gwintowanych- 55zł
- okucia i śruby 42zł
- Listwa wibracyjna i zacieraczka elektryczna ( nie użyte ) - 150zł
- beton B20 5,3m2 - 2453zł
- buława wibracyjna - 60zł

Łącznie: 4 309zł
WielkiWladcaWypoku - Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod poste...

źródło: plyta

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Treść została ukryta...

@Wielki_Wladca_Wypoku +127
Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod postem a jak nie to # na czarno
#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat

Co zrobiłem od ostatniego wpisu:
-Dokończyłem zbrojenie płyty, wszystkie panele położone na cegłówkach 6cm i połączone drutem także są w miarę sztywną całością
-policzyłem gdzie mają
  • Odpowiedz
@Wielki_Wladca_Wypoku: Panie nie będzie to przemarzać zimą? Fundamenty ławy ludzie docieplają i wylewają na metr, półtora metra co później zasypują piachem i dopiero walą wylewkę podłogi. Nawet wylewki pod garaże blaszane już dzisiaj bardziej zabezpieczają. Co to za budowa w ogóle jest? Domek bez pozwolenia ala letniskowy?
Edit a dobra sorki przeczytałem, że to tylko warsztat.
  • Odpowiedz
@eternalmarcos: @jedzbudynie @wezsepigulke @N331 @Anoniemamowy @Zoltrix__
to jest warsztat bez kanalizacji, schowek na koziarki i inne pierdoły co każdy posiadacz domu ma.

@micke kilka paneli ogrodzeniowych z defektem na to poszło a co do dalszych prac to dopiero na wiosne

@N331 3m od drogi 3m od sasiada scianami bez okien takze wszystko jest ok zatwierdzone przez starostwo
@slabyslabek dziekuję (nie) starałem się
  • Odpowiedz
Panie nie będzie to przemarzać zimą?

Zależy jak ociepli.

Fundamenty ławy ludzie docieplają i wylewają na metr, półtora metra co później zasypują piachem i dopiero walą wylewkę podłogi.

Ławy
  • Odpowiedz