Aktywne Wpisy
D07IFP +29
W środę urodził mi się synek (pierworodny). Wiem, że Wykop to nie jest najlepsze miejsce na takie pytania, ale dziś jest niedziela i ciężko zasięgnąć rady specjalisty. Dlatego prośba o wsparcie żebym to jakoś dźwignął - nie tylko plusem na odwagę, ale może również odpowiedziami na moje wątpliwości.
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie

adamsowaanon +4
Nie boicie się że wam Tusek lub inny hochsztapler podwedzi kapuche z tego IKE, IKZE, czy tym podobnych?
Już raz z OFE se "pożyczył", i powiedzioł że to i tak nie była Polaków kapucha.
Zresztą już się nagonka zaczęła żeby oddawać kapuche bo za mało Polaków tam trzyma.
https://m.youtube.com/watch?v=Dmxexa5nTp4&t=1s&pp=ygUJaG9yeXpvbnR5
A
Już raz z OFE se "pożyczył", i powiedzioł że to i tak nie była Polaków kapucha.
Zresztą już się nagonka zaczęła żeby oddawać kapuche bo za mało Polaków tam trzyma.
https://m.youtube.com/watch?v=Dmxexa5nTp4&t=1s&pp=ygUJaG9yeXpvbnR5
A

#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat
Cześć wszystkim,
Wybaczcie że nie dałem info w zeszłym tygodniu lecz wydało mi się to zbędne ponieważ zrezygnowałem z lania płyty ponieważ padał deszcz tamtego dnia.
Wczoraj rano udało mi się w końcu zalać płytę betonem B20 który został za wibrowany a nadmiar ściągnięty za po mocą 5m+ deski tarasowej (a miałem ją pociąć) niestety nie udało mi się zatrzeć ponieważ beton nie wiązał przez cały dzień i noc a dzisiaj rano znajomy przed 7 przyjechał do mnie i zabrał zacieraczkę która była mu potrzebna do pracy ( ͡° ʖ̯ ͡°) cóż mogę powiedzieć więcej, po postawieniu już budynku będę robił wylewkę samopoziomującą aby zakryć niedoskonałości.
Aktualne koszta projektu
- ziemia za wybranie ziemi
- dokumentacja profilu skrzyżowania 615zl brutto
- 30 mb deski calówki około 20cm szerokości - 50zl
- kabel 3x2,5 17m + 2m folii do wykopu 74zł
- koparka 200zł
- 30t zwiru 500zł
- wkręty do szalunku 24zł
- Folia budowlana 86zł
- Zbrojenie i drut do wiązania - 0zł (ojciec miał kilka niepotrzebnych paneli)
- 5 prętów gwintowanych- 55zł
- okucia i śruby 42zł
- Listwa wibracyjna i zacieraczka elektryczna ( nie użyte ) - 150zł
- beton B20 5,3m2 - 2453zł
- buława wibracyjna - 60zł
Łącznie: 4 309zł
źródło: plyta
PobierzTreść została ukryta...
#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat
Co zrobiłem od ostatniego wpisu:
-Dokończyłem zbrojenie płyty, wszystkie panele położone na cegłówkach 6cm i połączone drutem także są w miarę sztywną całością
-policzyłem gdzie mają
Edit a dobra sorki przeczytałem, że to tylko warsztat.
to jest warsztat bez kanalizacji, schowek na koziarki i inne pierdoły co każdy posiadacz domu ma.
@micke kilka paneli ogrodzeniowych z defektem na to poszło a co do dalszych prac to dopiero na wiosne
@N331 3m od drogi 3m od sasiada scianami bez okien takze wszystko jest ok zatwierdzone przez starostwo
@slabyslabek dziekuję (nie) starałem się
Zależy jak ociepli.
Ławy