Wpis z mikrobloga

Czy ktos z Was lecial z bagazem rejestrowanym z przesiadka tymi samymi liniami lotniczymi i wie czy mozna odebrac bagaz na lotnisku przesiadkowym bo na stronie LOT napisane jest ze bagaz zostanie przekierowany na lotnisko docelowe. Chodzi mi o to zebym mogl go jednak odebrac w Warszawie bez dalszej kontynuacji lotu. Bo cena biletu to jakis absurd. Lot bezposredni z Lyonu do Warszawy kosztuje 600 euro a lot z Lyonu przez Warszawe do Szczecina 184 euro. To jest dla mnie totalny absurd ze dwa loty kosztuja 3 razy mniej niz jeden bezposredni, dodam jeszcze ze lot z Lyonu do W-wy odbywa sie tym samym samolotem ktory kosztuje 600 euro .
#pytanie #podroze #kiciochpyta #lot
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rondpoint pewnie, że można, nawet jak procedura, że jak się spóźnisz na przesiadkę to bagaż bez Ciebie nie poleci, wypakują go. Wystarczy zagadać po przylocie, że dalej nie lecisz.
  • Odpowiedz
@Rondpoint: a jak długą masz przesiadkę? Jeśli jest to >4h to spokojnie możesz poprosić przy nadaniu o to, żeby nadali tylko do Warszawy, bo masz tam prezenty dla kogoś w Warszawie i chciałeś oddać przy okazji (albo inna wymówka). Na pewno jednak nie mów, że się rozmyśliłeś z dalszej podróży i chcesz lecieć tylko do Warszawy, bo mogą Ci naliczyć jakieś opłaty. W innym przypadku zostaje Ci tylko "nie zdążyć
  • Odpowiedz
Lot bezposredni z Lyonu do Warszawy kosztuje 600 euro a lot z Lyonu przez Warszawe do Szczecina 184 euro.

@Rondpoint: sprawdzam na ten 20 grudnia i mi wychodzi, że lot do Warszawy kosztuje 1000 zł, a do Szczecina 750. I tak wystarczająco dużo żeby sobie kupić do Szczecina, ale to nie 600 eur. A do poznania masz 720.
  • Odpowiedz
@Rondpoint: play stupid wyszukiwarkas, win stupid prizes.

A tak serio to wiem, że szukasz bezpośrednio na stronie LOT. Nie jest to najlepszy sposób na oszczędność, ale 935 z bagażem rejestrowanym wygląda dobrze i na podobnym poziomie co 730 zł bez bagażu.
  • Odpowiedz
@Rondpoint: przepraszam, moja pomyłka z tym 1000. Pokazał mi się lot przez Frankfurt na blachach LOT i nawet nie zwróciłem uwagi, że to z przesiadką, bo obok było tylko logo LOT.

Faktycznie lot bezpośredni jest znacząco droższy, nadal to nie jest 600 euro, ale też nie 1000.

No co by nie było, bierz ten Szczecin albo zerknij sobie ile kosztuje do Poznania, bo może być taniej. Przy tym locie do
  • Odpowiedz