Aktywne Wpisy

auto_reply +4
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?

Umeraczyk +31
Dziwne, że przez cały okres edukacji nikt nie zainteresował się u mnie potencjalnym autyzmem l albo ADHD. Ja literalnie w środku lekcji z nudów budowałem z zeszytów forty i kłóciłem się z nauczycielką "Dlaczego mam go złożyć", albo robiłem wyścigi kolorowymi zatyczkami, po torze zrobionym z przyborów z piórnika i zeszytów po blacie ławki xD

@noisy: jest to szczególnie trudne, kiedy nie ma nikogo kto mógłby to robić :)
Co nie działa: reklamodawcy uciekli z twittera i aktualnie jest studnią bez dna pochłaniającą kasę. Propozycje aktualnych gorących tematów nie działają, często są tam randomowe słowa - kiedyś ludzie dokładali do nich kontekst. Jest zalew botów.
Nawet mi ich nie żal.
@noisy: Okazała się zbędna do utrzymania strony przy życiu, ale:
- jakie nowe funkcjonalności wprowadzono za czasów Muska, które nie były już zaimplementowane wcześniej albo w zaawansowanej fazie? (bo np. Community Notes istniały już wcześniej).
- problem z botami jest z miesiąca na miesiac coraz gorszy. Otwierając jakikolwiek popularny Tweet 90% komentarzy to boty. I nie mów mi o AI, bo te komentarze
oby nie podejście do urzędu jak do firmy, bo to akurat jest idiotycznym pomysłem xD
My naprawdę żyjemy w symulacji
źródło: images
PobierzA wycie będzie na pewno ogromne, bo agencje rządowe itp. to raczej wyborcy demokratów niż republikanie :)
@uriel_ck: a to nie było jeszcze przed Muskiem? W sensie dodanie kontekstu itd.
@Klemens_anon: Chyba chodzi o "deep state". Ogólnie jeśli Trump zamierza korzystać z project 2025 to tam kilka pomysłów było jak wymienić ludzi - "niepolityczna" część posad (której prezydent nie powinien ruszać) zostanie drastycznie okrojona, wszystkie posady