Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +245
1987 rok - 6310 studentów lekarskiego zaczyna 1 rok, za tego biednego PRLu
1994 - 2000 - tu średnia zaczynających wynosi ledwie 2070
2003 - 2012 - średnia to 3130, w roku 2004 limit to było ledwie 2240 miejsc
Lekarze nie są nadludźmi. Sekretem ich wynagrodzeń nie jest ani poziom studiów, ani rzekoma odpowiedzialność, ani też charakter pracy. Źródłem przepychu, pazerności i wszelkich patologii w ochronie zdrowia są skandalicznie niskie limity przyjęć na studia obowiązujące
1994 - 2000 - tu średnia zaczynających wynosi ledwie 2070
2003 - 2012 - średnia to 3130, w roku 2004 limit to było ledwie 2240 miejsc
Lekarze nie są nadludźmi. Sekretem ich wynagrodzeń nie jest ani poziom studiów, ani rzekoma odpowiedzialność, ani też charakter pracy. Źródłem przepychu, pazerności i wszelkich patologii w ochronie zdrowia są skandalicznie niskie limity przyjęć na studia obowiązujące

Larsberg +28
Redaktorzyna namawia by zostać niewolnikiem systemu xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent

zastosować pierwszą zasadę wykopu, czyli zrób odwrotnie niż Ci radzą wykopki
Traf chciał, że moim oczom ukazał się najpierw ten wpis mireczka @Yuri_Yslin
Budowy żadnej nie planowałem, ale po przeczytaniu głównego postu i wszystkich komentarzy już biorę taką możliwość pod uwagę xD
Wykop jak zwykle w formie, "specjalistów" jest u nas wielu i z każdej dziedziny życia ;) Na szczęście są też wartościowe komentarze, jak te od @PiotrFr
Pozdrawiam autora i wszystkich komentujących. Nie spodziewałem się że wątek tak bardzo się rozwinie.
źródło: 12_rys2
PobierzJak widzę po znajomych ok czterdziestki, każdy mieszka już w drugim/trzecim. Zupełnie inaczej się do tego podchodzi, tak luźniej
@PiotrFr: ludzie około czterdziestki mają już trzecie domu? To dobre środowisko masz. Chyba sami lekarze.
@PiotrFr: +1
Sam
@r3ll: nie wiem jak #nieruchomosci ale robiłem tak w temacie #kryptowaluty jak był głowny boom na to.
Nawet zakładałem osobne wpisy co robić w danej sytuacji. Ile na tym zarobiłem wtedy to głowa mała, auto nawet kupiłem za te pieniądze xD
Tylko właśnie wg mnie powinno wyglądać to tak, jak widzę u siebie. Ludzie młodzi kupują dom/mieszkanie na jakie je stać. Ani w super lokalizacji, ani duże itp. Później zmieniają na lepsze.
@Yuri_Yslin: właśnie skończyłem przeglądać ceny działek "w mieście" i zbieram szczękę z podłogi :D
@bdg-bro: zabawne w sumie bo jadac przez Polske ma sie wrazenie jakby domy byly budowane zupełnie losowo.
Ja za swoją 1,5 roku wyczekiwałem, tak aby spełniała moje kryteria i była w okazyjnej cenie.
A losowość zabudowy, to zupełnie inna kwestia i ogromne zaniedbanie władz państwowych i samorządowych. Moim
@bdg-bro: Szacunki mówią o ok84 miliardach rocznie strat. Problem wynika ze zmian, które w 2003 zrobiło SLD. Generalnie spowodowalo to, że stanem domyślnym jest możliwość zabudowy wszedzie, instytuacja WZtek itd.
Generalnie nic złego się nie stało, dzięki Tobie przynajmniej sprawdziłem taka opcje jak budowa.
W moim przypadku będzie drożej, z pewnymi kompromisami, ale za to inne ważniejsze warunki spełnię. Mam przynajmniej taka nadzieje.