Wpis z mikrobloga

Jako lewak przyjmuję wyniki z pokorą, ostatecznie nie jestem Amerykaninem i nie głosowałem. Uważam Trumpa za faszyzującego populistę, przestępcę i potwornego egoistę, który pójdzie po trupach do celu. Ktoś powie, że ta ostatnia cecha to dobra cecha polityka - być może, mnie to brzydzi, ale nie w tym rzecz.

Gratuluję Trumpowi sukcesu. Co by o nim nie mówić, dokonał rzeczy wydawałoby się niemożliwej. I to w całkiem sędziwym wieku.

Mam teraz nadzieję, że się mylę. Że to co myślę o Trumpie to nieprawda. Że nie odda on Ukrainy Putinowi. Że nie zostawi Europy samej sobie. Chciałbym, żeby Trump pokazał, że wszystko co o nim mówiły liberalne media to kalumnie i że za jego sprawą światowe bezpieczeństwo wzrośnie. Tego życzę sobie, Trumpowi i wszystkim jego zwolennikom. Jak to będzie w rzeczywistości pewnie przekonamy się prędko.

#wybory #usa #trump
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@memento_mori: z tą Ukrainą to jest takie p---------e, jakby demokraci udzielili im niewiadomo jakiej pomocy, a w rzeczywistości to była tylko kroplówka pozwalająca ukrainie nie zdechnąć. Stany mają taki potencjał że spokojnie mogli wysłać land lease pozwalający ukrainie rozbić ruskich w polu, ale jakoś woleli w tym samym czasie udzielić 10 razy większego wsparcia państwu wiadomo jakiemu w celu dokonania ludobójstwa
  • Odpowiedz