Aktywne Wpisy
love2spooch +1548
Zgodnie z obietnicą i zgodą mireczka @aveniner dziś udało się skończyć książkę.Jedyne co na niej brakuje to tylko podpis Pani Moderator lub Pana Michała ;) i przy okazji robię #rozdajo - jakby ktoś chciał mieć taki sam zbiór to stworzę jeszcze raz taki sam :) #heheszki
@a__s
Lecimy w gorące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@a__s
Lecimy w gorące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Atreyu +10
Wielka ankieta, jaki majonez jest najlepszy:
#heheszki #glupiewykopowezabawy #gotujzwykopem #jedzzwykopem
#heheszki #glupiewykopowezabawy #gotujzwykopem #jedzzwykopem
Jaki jest król majonezów:
- Winiary 47.0% (498)
- Hellmann's 8.0% (85)
- Roleski 5.0% (53)
- Kętrzyński 8.1% (86)
- Pudliszki 1.4% (15)
- Mosso 4.8% (51)
- Wielkopolski 1.3% (14)
- Świdnicki 2.9% (31)
- Kania 3.9% (41)
- Ocetix 17.5% (185)
#factorio
@K-S-: "potrzebuję do factorio"
To bardzo racjonalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
U mnie wersja 2.11 działa gorzej od starszych wersji, ale mam nadzieje że to poprawią.
Nie jest w 100% tak jak piszesz. Nawet jeśli optymalizowałeś grę używając samych farm solarnych, produkcji bezpośrednio do pociągów itd. to i tak potem twój limit zależał od tego jaki miałeś procesor.
Tak samo nawet gdybyś nie optymalizował pewnych rzeczy, to z dobrym procesorem i tak mogłeś mieć te 60ups. Więc procesor był w miarę dobrze wykorzystywany przez grę, kupienie lepszego dawało ci zauważalną
@Tak_masz_racje: nie. Z przepustowością pamięci RAM.
@Murasame: nie. Od przepustowości pamięci. Moja największa megabaza chodziła w 40 upsach, a procek obciążony był coś w 60%. Tylko pamięć już nie nadążała podawać danych o setkach tysięcy obiektów.
W którymś FFF też opisywali, jak przepustowość pamięci jest największym limitem.
@Murasame:
Przecież znika. XD włącz debug menu i zaznacz "active chunks", to zobaczysz, które porcje mapy są aktualizowane, a które gra ignoruje.
I wcale nie jest nieograniczona.
Swoją drogą jestem ciekaw jak tam wszystko jest zaimplementowane od środka.