Wpis z mikrobloga

#usa #polityka
Pis wystawia Tarczyńskiego na prezydenta. Ten przed wyborami leci do Trumpa i dostaje poparcie. Pisowcy klaszczą uszami z zachwytu
W drugiej turze wyborcy Konfederacji i części PSL głosują na niego. Wyborcy Trzeciej drogi zniesmaczeni rządami nie idą na wybory.
Wygrywa Tarczyński.
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pangkor: wszystko byle nie całość władzy w rękach jednej partii. W poprzednich wyborach zagłosowałem na Trzaskowskiego, żeby PiS nie miał pełni władzy, teraz zagłosuję na pisiora gdy będzie trzeba i każdy odpowiedzialny obywatel powinien tak zrobić, a partyjni fanatycy d--a cicho.
  • Odpowiedz
@pangkor: Tarczyński ma jeden problem. Jest na listach opłacanych przez Kreml. Czesi jakiś czas temu wrzucili taka listę ale skasowali tylko jego nazwisko. Dlaczego? Mogę się domyślać ale takie rzeczy magicznie nie znikają.
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: rany, co za zjeb. De facto oddalibyśmy w ten sposób ponownie władzę PiSowi, bo nie dałoby się rządzić w 4 partie + opozycyjny prezydent
  • Odpowiedz
@pangkor: Ale to wywiad czeski napisał. Coś jak nasze ABW. Myślisz, że w kampanii wyborczej nikt tego tematu nie poruszy? To nie USA, że u nas wygra gość powiązany z Kremlem. Na to nie licz.
  • Odpowiedz
  • 1
@Sin-: skąd pomysł, że Trump jest powiązany z kremlem? Z tvnu? Część lewicy w Polsce była powiązana z ruskim szpiegiem pochodzenia hiszpańskiego
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: rany, co za zjeb. De facto oddalibyśmy w ten sposób ponownie władzę PiSowi, bo nie dałoby się rządzić w 4 partie + opozycyjny prezydent

@Gours: powiedziałem, partyjni fanatycy d--a cicho. A prezydent podpisujący jak leci co mu partia/koalicja podstawi to najgorszy możliwy wybór.
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: ty idioto serio nie zdajesz sobie sprawy, że głos na pisowca = PiS ma prezydenta i maksymalnir w ciągu 2 lat ma większość w Sejmie + prezydenta? XD Już pomijam to, że mamy kretyński ustrój i prezydent powinien być wyłanany przez Sejm, żeby potem takie durnie jak ty nie traktowały go w roli blokującego wszystko co idzie od „wrogiej” partii. Przecież tak się nie da rządzić
  • Odpowiedz
@Gours Nawet nie będę wyzywał Cię od idiotow bo nie warto. Nie masz pojęcia na czym polega trójpodział władzy.
Prezydent jest właśnie od tego, żeby blokował szkodliwe ustawy i patrzył na ręce rządowi, a nie podpisywał wszystko jak leci tak jak to miało miejsce za pisokracji i jakby miało miejsce, gdyby prezydent i premier byli z koalicji rządzącej. Duda nie blokuje wszystkiego, co ten rząd chce wprowadzić jednak patrzy im ta
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: dzbanie, w takim razie skoro jest to takie normalne, to wskaż mi inny kraj, w którym jest podobny system, że prezydent jest od blokowania ustaw i paraliżowania prac rządu kiedy mu się to podoba
  • Odpowiedz
  • 1
@Wokawonsky: przecież @Gours to jakiś zabetonowany fanatyk jednej strony. Być może nawet lewak ale nie chce randomowego wykopka oskarżać od najgorszych ( ͡° ͜ʖ ͡°) załóżmy, że mu wyprali łeb i siedzi w swojej bańce
  • Odpowiedz
  • 1
@Gours: ja też ale to nie zmienia faktu, że mnie nie zabetonowało w jednym poglądzie aby być tylko anty. Świadczy to o Tobie tyle, że jesteś podatny na manipulacje i emocjonalne rozgrywki
  • Odpowiedz