Wpis z mikrobloga

950,000zł za działkę.

Odpowiedzmy sobie na pytanie co możemy mieć w tej cenie gdziekolwiek w Polsce.

To ja zacznę -
- Spokojnie wybudujemy za to i wykończymy dom na Śląsku razem z działką.
- Kupimy za to nawet 100 metrowe mieszkanie z tarasem na dachu w Sosnowcu i je wykończymy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- A za niewiele więcej mogliśmy kupić mieszkanie w Atal Sky+ w najwyższych piętrach.

Ceny mieszkań czy domów odkleiło ale to jak odkleiło działki to mało powiedziane.
#nieruchomosci
L.....3 - 950,000zł za działkę. 

Odpowiedzmy sobie na pytanie co możemy mieć w tej c...

źródło: Screenshot 2024-11-06 at 15.16.23

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Liarek123: Ale gościu bóldupisz: 800 m2 w zabudowie miejskiej to jest całkiem duża działka, 950 tys to wartość mieszkania w bloku. A jak już porównujesz to rób to do podobnych lokalizacji.
  • Odpowiedz
@Liarek123: To normalna cena za ziemię w mieście, bywają miejsca poza miastem gdzie jest drożej

Porównywanie do Sosnowca, domu na zadupiu i cen z przeszłej inwestycji w Katowicach (xD) nie ma sensu. Dom na Podlasiu przy granicy z Ukrainą wyjdzie jeszcze taniej i co z tego?

Fajne deweloperskie mieszkanie 100m w Gdańsku to teraz pewnie przynajmniej 1.5-1.8 miliona, za trochę więcej masz dom z działką w granicach administracyjnych miasta. Nie
  • Odpowiedz
@Liarek123: Nawet jak praca jest to Gdańsk stoi poziom wyżej jako miasto pod względem usług, architektury, transportu, atrakcji i tak dalej, co przekłada się na cenę

Porównywanie domu do wieżowca też nietrafne, bo to inny typ produktu. Ja bym prędzej porównywał to do mieszkania 100m na kameralnym osiedlu bliżej centrum, które przy obecnych cenach kurników może wyjść drożej niż ta działka z budową domu!

Ja bym tej działki nie kupił,
  • Odpowiedz