Wpis z mikrobloga

• 1
https://alicjadefratyka.pl/o-mnie/

Od kilku lat rozwijam projekt ciekaweliczby.pl i za pomocą liczb staram się w prosty sposób tłumaczyć różne zjawiska społeczno-ekonomiczne. Pokazuję, jak wielką moc mają liczby i dane oraz jak za ich pomocą można objaśniać otaczającą nas rzeczywistość, komunikować ważne tematy czy odkłamywać fake newsy.

Posiadam kilkunastoletnie doświadczenie pracy w think-tankach, mediach oraz biznesie.

Ukończyłam Szkołę Główną Handlową w Warszawie, broniąc pracę magisterską u prof. Leszka Balcerowicza.( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz
@BojWhucie: no ale babka samą prawde napisała. Im więcej prekariatu, im więcej ludzi biednych i niezaradnych, im więcej ludzi potrzebujących rozbudowanego aparatu państwa do absolutnie wszystkiego od kołyski aż po grób, tym dla razemków czy pisu korzystniej.

Powiększają tak baze elektoratu
  • Odpowiedz
  • 2
no ale babka samą prawde napisała. Im więcej prekariatu, im więcej ludzi biednych i niezaradnych, im więcej ludzi potrzebujących rozbudowanego aparatu państwa do absolutnie wszystkiego od kołyski aż po grób, tym dla razemków czy pisu korzystniej.

Powiększają tak baze elektoratu

@thorgoth: a to razemki tak c-----o w Polsce płacą?
  • Odpowiedz
@BojWhucie: nie wiem jak płacą razemki - Sierakowski chyba płacił kiepsko w KP i na śmieciówkach ale nie wiem czy on sie liczy - natomiast wiem jaki mają pogląd na role państwa w życiu człowieka
  • Odpowiedz