Aktywne Wpisy

francuskie +53
Paliwo 3x taniej niż w Polsce, na każdym przejściu dla pieszych liczniki czasu albo smutna buźka, jeśli nie można przechodzić. Gdzie tak fajnie? To Kazachstan, który odwiedziliśmy kilka dni temu w ramach kolejnej wyprawy.
Bardzo nowoczesny kraj, pod wieloma względami bardziej rozwinięty niż PL.
Więcej w relacjach, zaczynając od tej KLIK.
#podroze #kazachstan #samochody #motoryzacja #astana #paliwo #benzyna
Bardzo nowoczesny kraj, pod wieloma względami bardziej rozwinięty niż PL.
Więcej w relacjach, zaczynając od tej KLIK.
#podroze #kazachstan #samochody #motoryzacja #astana #paliwo #benzyna
źródło: kaza
Pobierz
kutmen2 +72
Pierwszy raz w życiu tankowałem ON po 9.06zł. Dziękuję panu premierowi, ministrom i wszystkim, którzy mają na to wpływ. Brat jest w delegacji u pepiczków i tankuje ponad złotówkę taniej. Uśmiecham się i robię swoje.

Potrzebuję porady w sprawie reklamacji w DPD.
Zamówiłem w Muzikerze (Słowacja) gitarę, którą zdecydowałem zwrócić. Zapakowałem dokładnie tak, jak przyjechała, zrobiłem też zdjęcia i odesłałem na swój koszt przez furgonetka.pl. Gitara dojechała uszkodzona, karton zewnętrzny i wewnętrzny zostały przebite. Po niemal 30 dniach od zgłoszenia reklamacji dostałem informację, że "nie można jednoznacznie stwierdzić że przesyłka została uszkodzona w transporcie".
Chcę się odwołać od decyzji. Oprócz prośby o uzyskanie nagrania z przyjęcia paczki na magazyn Muzikera, czy jestem w stanie coś jeszcze zrobić? Zostałem ze stratą 3.5k i połamaną gitarą...
@koala-dyer: zwykle jest to 30 dnień od złożenia reklamacji - bez znaczenia
Sklep nie spisał protokołu. Po prostu przyjęli paczkę na magazyn i poinformowali mnie o jej stanie 4 dni później, kiedy ją rozpakowali...
Kuriera zleciłem sam. Skorzystanie z opcji Muzikera, żeby oni umówili kuriera po odbiór kosztowało prawie 2x więcej niż zlecenie tego typu paczki w DPD. No i tu był mój błąd chcąc nieco oszczędzić...