Aktywne Wpisy

tonamini +196
Halo #krakow szukamy kolegi który nie do końca potrafi uszanować czyjąś własność. Za wszelkie informacje o tej osobie z chęcią się odwdzięczymy
#motoryzacja
#motoryzacja

źródło: Screenshot 2025-03-02 at 16.57.03
Pobierz
karaszer0 +406
#kryptowaluty
Prezydent kraju xD
Prezydent kraju xD

źródło: image
Pobierz
potrzebuję pomocy w wyborze konsoli. Zastanawiam się nad PS5 albo XBOX series X.
Nigdy nie miałem konsoli, więc nie mam żadnych osobisty preferencji. Kiedyś grałem w gierki na PC, teraz już nie mam tak dużo czasu. Chciałbym czasem popykać w jakąś nową gre typu GTA, Wiedźmak albo Cyberpunk oraz pograć z dzieciakiem czy żoną w jakąś kooperację. Słyszałem że Unravel albo It Takes Two jest fajne.
Wiem, że żeby pograć przez neta, poza zakupem konsoli za parę tysięcy i gierki za parę stów muszę też płacić abonament xD
No i teraz pytanie od kompletnego laika w temacie - są jeszcze jakieś inne ważne kwestie o których mogę nie wiedzieć?
Czy tak naprawdę bez znaczenia którą konsolę wybiorę bo na jednej i drugiej pogram w to samo?
Z wyglądu Xbox jest wg mnie ładniejszy.
Jak wygląda sprawa z używanymi grami? Jak kupie płytę od kogoś z OLXa to będzie działać? Nie ma tak, że na przykład kod seryjny przypisuje się do konta?
#konsole #playstation #xbox
Niedługo zamierzam zakupić używkę xbox series s tylko
-inny pad, ps5 ma trochę bardziej zaawansowany, jakieś immersywne wibracje itp ale dużo osób woli też pograć bez udziwnień więc tu w sumie kwestia preferencji.
-inne gry, prócz tych dostępnych wszedzie, są tez tzw exy. Ps5 ma ich pełno, szczególnie tych z ps4 i tych gier na xboxie nie zagrasz. Podobnie to działa w drugą stronę, choć ostatnio xbox zaczął po czasie wydawać swoje gry na ps5,
Bierzesz konsolę która ma lepsze gry według ciebie.
No i xbox ma lepsze abonamenty i tańsze gry bo nie ma blokad regionalnych.
natomiast co do wyboru platformy, to uważam, że lepsze exclusivy ma PS, aczkolwiek ich ilość jest skończona.
natomiast Xbox jest o tyle lepszy że Microsoft nie sprawdza za bardzo czy kupujesz abonament przez VPN, więc można jechać na
Nie mam ciśnienia na nowe gry, więc kupuję gry od 5
źródło: IMG_8649
Pobierz- nie potrzebujesz konsoli pod konkretnego exclusive'a
- pytasz tak, ze widac, ze raczej ze znajomymi nie bedziesz grac i nie ma sie do kogo dostosowywac
Czyli nie jestes ograniczony wyborem. W takim wypadku zawsze wygrywa xbox przez game passa, ladujesz go na 3 lata do przodu
Skoro PS5 jest głośne(bo to, że brzydkie to wiem) to wybór jest prosty :)