Wpis z mikrobloga

#samochody #motoryzacja #auta Hej mirki, posiadam w firmie HYUNDAI IONIQ hybrydowego (bez plug-in) wraz z 50L instalacją gazową. Auto bardzo spoko, świetnie się trzyma drogi, koszt przejazdu 1000km to 160-180 zł (spalanie 3,8L-4,2L (gaz + benzyna)). Zastanawiam się nad zakupem następnego auta podobnego, pytanie czy znacie jakieś modele aut tego typu z takimi silnikami hybrydowymi, które łatwo gazować? IONIQ jest łatwy do zgazowania a koszt to tylko 4500 zł brutto za 50L zbiornik gazu. Wiem, na pewno ze silnik 1.6 GDI z hybrydą + gaz to idealny uklad, jak pokazuje mi ioniq. Ale może jest coś równie oszczędnego z innych marek? FORD? KIA? najbardziej mi zależy na utrzymaniu podobnych kosztów utrzymania auta tak jak w ioniq. Pytam z ciekawości i może waszych doświadczeń, gdyż niestety super dużeog wyboru ioniq już aktaulnie nie ma (używanych oczywiście)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@cedric właśnie toyote porównywałem z ioniq. Mieliśmy taka wynajęta i ku mojemu zdziwieniu miala większe spalanie niż właśnie ioniq. Do tego hybryda s toyocie działa dość sztywno i mniej elastycznie niż w rozwiązaniu Hyundai. Myślałem trochę na zasadzie czy coś z Koreańczyków ogólnie albo forda albo Francuzów albo Niemców jest coś wartego uwagi w takich konfiguracjach
  • Odpowiedz