Wpis z mikrobloga

Polacy cieszący się z wygranej Trumpa, mówiący że to dobrze dla Polski - czy potraficie podać jakiś powód dlaczego do dobrze dla Polski? Interesują mnie konkrety, a nie rzeczy typu "ból d--y lewactwa".

#wybory #usa #polityka
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aski: W interesie Polski jest chyba jak najszybsze zakończenie wojny a nie żeby front przesuwał się co raz bliżej nas. Ale co ja tam wiem.
  • Odpowiedz
@Pamis akurat w interesie Polski jest jak najdłuższa wojna - bliscy kulturowo imigranci (Polska ma obecnie autostradę do katastrofy demograficznej więc albo Ukraińcy albo ludzie z Bliskiego Wschodu), rozwój polskiej zbrojeniówki (obecnie w słabej kondycji). Ale śmieszniejsze jest co napisałeś w dalszej części - to właśnie zakończenie wojny przez Trumpa będzie oznaczało zbliżenie frontu do Polski. Bo oddanie terytoriów sprawi, że jak za te 5-6 lat Putin znowu wpadnie na taki
  • Odpowiedz
@CastleBuilder przecież kondycją zbrojeniówki nie zależy tylko od zamówień z Polski ale sytuacji właśnie wojennej. Zobacz na Niemcy. Rheinmetall ma już fabrykę w Ukrainie i buduje 3 kolejne. Polska też by mogła wykorzystać ten moment. Bo gdy wojna się zakończy to popyt spadnie.
  • Odpowiedz
@pawelczixd: Niby tak ale dużo głosów też słyszę, że za dużo kacapków poszło do piachu i potrzeba minimum 15 lat aż się narodzi nowe mięsko. Do tego czasu Putin już raczej zdechnie. Gorzej jak schedę po nim przejmie prowojenny Miedwiediew. Wtedy na kolejne dziesięciolecia możemy pożegnać się ze spokojem jaki znaliśmy do 24.02.22 r.
  • Odpowiedz