Wpis z mikrobloga

• 449
@aa-aa: czy Europa powinna bardziej ogarniać kwestie swojego bezpieczeństwa? Oczywiści że tak. Ale cieszyć sie z wygranej człowieka którego pomysły są dla Polski niebezpieczne bo "haha lefakuw piecze d--a" to jest ciężki debilizm.
  • Odpowiedz
@korkyx: Oni jeszcze tego nie rozumieją, USA idzie w dyktaturę, Trump już pokojowo władzy nie odda, chciałbym jeszcze dożyć wojny domowej w Stanach żeby hamburgery na własnej skórze zrozumieli co dziś zrobili. xD
  • Odpowiedz
człowieka którego pomysły są dla Polski niebezpieczne bo "haha lefakuw piecze d--a" to jest ciężki debilizm.

sam jestem pełen obaw odnośnie kursu polityki zagranicznej USA po zmianie prezydenta, ale to Trump przysłał do Polski US Army w 2016 roku, to Trump obrzucił NS2 sankcjami. Zaryzykowałbym nawet hipotezę, że gdyby nie zwycięstwo przewidywalnego Bidena, do wojny na UA wcale nie musiałoby dojść, choć oczywiście to tylko spekulacje. Zobaczymy.

@korkyx:
  • Odpowiedz
Oni jeszcze tego nie rozumieją, USA idzie w dyktaturę

@bylem_simpem: trump zostanie dyktatorem, będzie na niego zamach w gmachu senatu gdzie dostanie ze 30 kulek od dygnitarzy państwowych. Tłum się w----i, wybuchnie wojna domowa pomiędzy demokratami i republikanami a następca trumpa zostanie imperatorem
  • Odpowiedz
czyli cieszysz się że Europa przestanie dostawać wsparcie z Ameryki byle dowalić lewactwu?

@zeszyt-w-kratke: Trzeba mieć albo sprany mózg albo nie mieszkać nawet w Europie
  • Odpowiedz
@korkyx: @zeszyt-w-kratke no prywatnie to mi by się podobało jakby Amerykańscy podatnicy się zrzucali i mi nawet bezpośrednio przesyłali forsę. Ale jako uczciwy porządny człowiek nie mogę uznać za uczciwe by farmer z Kansas czy hehe samotna czarna matka z Bronxu płaciła za moje bezpieczeństwo międzynarodowe.
  • Odpowiedz
@JackobC: podniesienie podatków na wszystkie towary z Europy to rozumiem spoko pomysł? Zakończenie wojny w ukrainie na warunkach putina, albo jej zamrożenie które za kilka lat spowoduje kolejny jej wybuch to rozumiem kolejny fajniutki pomysł? No ale jak sie ogląda TV republika to tak potem jest ze tylko w głowie schemat "złe niemcy"
  • Odpowiedz
@korkyx: Rozumiem że Dolan Trumb ci zdradził swoje plany?
Czy wyczytałeś je na tych samych stronach co wczoraj zaczynały świętować zwycięstwo kamali i a w razie przegranej zapowiadali koniec świata jak w 2016?
Muszę cie rozczarować jest 2024 a my przeżyliśmy poprzednią kadencję wiec nie ma o się sugerować kłamstwami niemieckich mediów.
No i oczywiście jakieś źródło bym poprosił np. wypowiedź trumba w której mówi że "podniesie podatki na wszystkie
  • Odpowiedz