Wpis z mikrobloga

Jak wyglądały na polskich drogach 18 letnie samochody na przestrzeni lat? Właśnie w ten sposób.. Cieżko uwierzyć, że dzisiejszy 18 letni samochód nie rózni już się tak znacząco od współczesnego w przeciwieństwie do tego co działo się między 1994 a chociażby 2004 rokiem... Największy postęp technologiczny w tym temacie moim zdaniem datuje się na początek lat 80 do okolic 2006 roku.

#motoryzacja #ciekawostki #nostalgia #maluch #civic #samochody
HxRT0301 - Jak wyglądały na polskich drogach 18 letnie samochody na przestrzeni lat? ...

źródło: dsdsds

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HxRT0301: pomiędzy audi a maluchem była duża różnica bo jedno było produkowane przez lidera w produkcji aut a drugie przez upadającą gospodarkę. Poza tym audi to prawie limuzyna a maluch to auto dla najbiedniejszych. Pomiędzy maluchem a syrenka nie było już dużej różnicy. Pomiędzy honda a współczesnymi autami różnica bywa ogromna. Niektóre współczesne auta autonomicznie parkują, niektóre autonomicznie jezdza, inne są całkowicie elektryczne, większość jest mocno skomputeryzowana i ma dużo
  • Odpowiedz
  • 0
@Zbiersk: Racja, ale ktoś kto się nie zna i patrzy przez pryzmat wyglądu nie powie Ci że taka Honda ma już 18 lat.. Tak samo z Audi w latach 2004 było czymś luksusowym nie dostępnym dla szarej masy, teraz za to każdy może odłożyć i kupić 18 letnie A4 bez problemu... o to się właśnie rozchodzi. Maluch kiedyś w polsce a zwłaszcza w latach 90 był jedną możliwą lokomocją dla
  • Odpowiedz
Cieżko uwierzyć, że dzisiejszy 18 letni samochód nie rózni już się tak znacząco od współczesnego

@HxRT0301: Bo akurat wziąłeś przykład samochodu, który stylizacyjnie byl bardzo mocno do przodu.

Od paru lat pojawiła się nowa moda w projektowaniu samochodów i przy takim hyundaiu tucsonie/konie ten civik wygląda bardzo staro
  • Odpowiedz
@HxRT0301 no jak mój tata sprzedawał 12-15 letniego dużego fiata za 100zl, to każdy wiedział że to jakieś stare g---o. Żeby się nie trzeba było pieprzyć ze złomowaniem, to jeszcze sprzedał za prawie darmo. Teraz 10 letnie auto to dla mnie nówka, a sam jeżdżę 20-letnim
  • Odpowiedz
pomiędzy audi a maluchem była duża różnica bo jedno było produkowane przez lidera w produkcji aut a drugie przez upadającą gospodarkę.

@Zbiersk: Tutaj równie dobrze można byłoby wstawić zdjęcie trabanta lub wardburga i audi dla większego kontrastu ponieważ to i to było produkowane w Niemczech mniej więcej w tym samym czasie.
  • Odpowiedz
Jak wyglądały na polskich drogach 18 letnie samochody na przestrzeni lat? Właśnie w ten sposób.. Cieżko uwierzyć, że dzisiejszy 18 letni samochód nie rózni już się tak znacząco od współczesnego w przeciwieństwie do tego co działo się między 1994 a chociażby 2004 rokiem... Największy postęp technologiczny w tym temacie moim zdaniem datuje się na początek lat 80 do okolic 2006 roku.

@HxRT0301: Oczywiście, że tak. Jest przepaść i to ogromna,
  • Odpowiedz
  • 1
@Zbiersk była spora różnica raz że, syrenka to był dwu sów to maluch był 4 suwem na licencji włoskiej. Tak Włosi maluchy też klepali ale niedługo
  • Odpowiedz
  • 1
@HxRT0301 aż się za głowę łapie że moja mazda 3 za rok będzie mieć 20 lat i z wyglądu jakoś się strasznie nie zestarzała. Teraz jak widzę czasem na drodze Peugeota 206 to strasznie mi się ten wóz zestarzał z wyglądu
  • Odpowiedz
  • 0
Teraz jak widzę czasem na drodze Peugeota 206 to strasznie mi się ten wóz zestarzał z wyglądu

Też to właśnie zauważyłem, mimo, że samochód w tamtych czasach był stylistycznie jednym z ładniejszych aut klasy B, to po czasie stał się opatrzony i zwyczajnie przestarzały... Chociaż patrząc względem takiej Fabii pierwszej generacji nie jest jeszcze, aż tak źle.

moja mazda 3 za rok będzie mieć 20 lat i z wyglądu jakoś się strasznie
HxRT0301 - >Teraz jak widzę czasem na drodze Peugeota 206 to strasznie mi się ten wóz...

źródło: 1200px-2006_Citroën_C4_VTS_coupe_(2015-05-29)_02

Pobierz
  • Odpowiedz