Wpis z mikrobloga

Elo mirki, powiem wam tam mam ostatnio w chu ochotę na jakaś grę kosmiczną, tak poprostu mnie naszło ( ͡° ͜ʖ ͡°) w oczekiwaniu na stalkera 2 w coś by się pykło.. Kuźwa jeszcze 2 tyg. ( o ile wyjdzie xD) Myślałem nad starfieldem albo no mans sky, co wybrać? Ktoś kto grał w obie niech się najlepiej wypowie. #xbox #xboxseriesx #xboxone #ps4 #ps5 #gry #starfield #nomanssky #kosmos #gra

W co lepiej zagrać? Która lepsza gra o kosmosie?

• Starfield 30.2% (32)
  • No Mans Sky 69.8% (74)

Oddanych głosów: 106

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@needer grałem w obie. No mans sky to bardziej piaskownica, spędziłem około 30h. Starfield bardziej fabularny, choć na te czasy dość ułomny technicznie - aczkolwiek moim zdaniem jak na grę głównie aRPG to ma całkiem udany gunplay i dobrze się w niego gra. Spróbowałbym jego, ograłem 90% misji pobocznych i około 70% głównych, niecałe 100h. Jeszcze kiedyś wrócę dokończyć.
  • Odpowiedz
@Smartek: czy ten Starfield dość skomplikowana gra czy nie? Bo jak tak kilka minut gry zobaczyłem na YouTube to wydaje się trochę skomplikowana
  • Odpowiedz
@Edenes: Bardzo prosty, nie ma w nim niczego skomplikowanego. Jedyne z czym możesz mieć problem na samym początku to poruszanie się po menu i interfejsie gry - wiele osób twierdzi, że nie jest ono dobrze skonstruowane i że generalnie nie jest "userfriendly" :). Ale spokojnie do opanowania.
  • Odpowiedz