Wpis z mikrobloga

Potrzebuję porady odnośnie Hermes Terre d´Hermès, bo nie ogarniam tych wszystkich opcji ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jakiś czas temu kupiłem teściowi ten zestaw w elnino Czyli Hermes Terre D Hermes Pure Perfume. Poprzednio używał Terre d´Hermès, ale nie wie jakiego (coś z lotnisk).

Ogólnie lubi po prostu Hermes Terre d´Hermès, nie wie czy EDT, EDP, Parfum czy Intense Vetiver. Szczerze mówiąc już się gubię w tych wszystkich opcjach, bo z tego co czytam każdy pachnie inaczej. Jedna nazwa i 5 różnych zapachów ( ͡° ʖ̯ ͡°) Co mu kupić? Może po prostu refill Pure Parfum? (tylko coś perfumerii nie ufam)

#perfumy
BetPay - Potrzebuję porady odnośnie Hermes Terre d´Hermès, bo nie ogarniam tych wszys...

źródło: 25f8afee8d20b7d586506a7b26224f6adcfb011963a360619e9231230bf9ec8d

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BetPay: Kompozycyjnie protoplastami z tego obrazka są Parfum i Eau de toilette. Najlepiej pod kątem parametrów wypada Terre D'Hermes Parfum, Givree to świeżak z mocniejszymi nutami cytrusowymi ale gorszymi parametrami, edt jest zbliżony do parfum kompozycyjnie ale również gorszy parametrowo. Vetivera niestety nie znam.
  • Odpowiedz
@BetPay: Eau Givree to grejpfrucik, Intense Vetiver to wetyweria. "Podstawowy" TdH to Parfum i EDT (nie istnieje coś takiego, jak wersja podstwawowa w EDP, jeśli ją widzisz to znaczy że fejk). Ja bym brał Parfum. Poszukaj na perfumehub.pl najtańszej opcji
  • Odpowiedz
@BetPay: EDT i Parfum są bardzo zbliżone i ciężko odróżnić je od siebie. Trzeba by wąchać ręka w rękę. Eau Givree to bardziej gorzko-cytrusowa wersja w otwarciu, taka orzeźwiająca wręcz. Jest wyczuwalne podobieństwo DNA, ale powiedziałbym, że bardziej w drydownie tego szukać. Intense Vetiver też nie pomyślisz z resztą stawki, bo daje wetiwerą mocno:) jak teraz Twój tato ma wersję Parfum, to mógł jedynie mieć wcześniej EDT albo właśnie Parfum,
  • Odpowiedz
@BetPay: nie kupuj żadnego z tej wody z kranu, kup Swiss Arabian Vetiver & Orange na notino za 130zł i będziesz zadowolony ( ͡° ͜ʖ ͡°) I mówię to mając wcześniej Parfum z 2022
  • Odpowiedz
@hikashi: możesz zrobić jakąś mini recenzję? Nie miałem Hermesa, a kusiło żeby kiedyś go zakupić. Teraz jestem zmieszany i tylko patrzę na stronę notino z tym ciekawym arabem i waham się kliknąć "kup teraz" ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@Nemesh: lepsze parametry (8h), trochę więcej kwaśnego grejpfruta i to tyle, poziom jak Kayaan Classic <-> DHI jak dla mnie. W razie W zawsze możesz im zwrócić jak nie siądzie, ale imo powinien jeśli lubisz oryginał. Bije Rasasi Fattan na głowę
  • Odpowiedz
@hikashi: i tak nie wytrzymałem i wziąłem. Bo pewnie lepszej ceny już nie będzie.

A ciekawe jest to, że recenzji ich za bardzo nie ma. Fragrantica milczy, parfumo w sumie też, na notino dwa komentarze. No ale i tak miałem kiedyś sprawdzić Hermesa, więc skoro twierdzisz, że nie ma co go kupować, bo parametry żałosne, to wezmę araba.
  • Odpowiedz
@hikashi: zabawne jest to, że gdy pisałeś o tych perfumach na notino było 5 sztuk, po wpisie nagle jest całe 0 ( ͡º ͜ʖ͡º)

I przy okazji, właśnie mam je w rękach. Jest ziołowo i co dziwne mało słodko jak to w arabach, więc mniemam, że jest to dobry klon Hermesa. Pomarańczy i grejpfruta jeszcze nie czuję, ale wetywerię już owszem (a może jednak to
  • Odpowiedz