Wpis z mikrobloga

@WkrotcePoliglota: ostatnio gadałem z jedną rekrutywką i pytała czy jestem w stanie pracować dla nich 8h, bo miała sporo kandydatów, którzy otwarcie mówią, że oni tylko 4h, bo pracują dla innej firmy
  • Odpowiedz
@rav2: Gosc akurat nie oferuje kursu ani nic, zrobil temat na forum i ludzie tam dyskutuja, nikt o kursach nie wspomina.

Zaraz powiesz - ale moze celowo robi takie tematy, zeby nagonic ludzi, rownie dobrze mozna powiedziec ze celowo pisza ludzie tematy jak w branzy IT jest zle choc wcale nie ma ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@WkrotcePoliglota: Ale skoro niby jest tak dobrze to czemu niby ludzie mieli by się tym chwalić i robić sobie konkurencję? Przecież to głupie i tylko skończony kretyn by tak robił. Za to sprzedawca bootcampu z farmą troli już miałby w tym interes.
  • Odpowiedz
czemu niby ludzie mieli by się tym chwalić i robić sobie konkurencję?

@rav2: Bo do tej pory za programistow szly niedowartosciowane kuce, wiec chca sie chwalic tym co mają.
Im wiecej normalnych ludzi w branzy tym mniej bedzie takich debili co sie chca dowartosciowac w internecie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@WkrotcePoliglota: Nawet te niedowartościowane kuce zdawałyby sobie sprawę z tego że to przyciągnie im konkurencję. Nikt nie jest aż tak głupi. Zwłaszcza w obecnych czasach gdzie programista musi umieć 4x tyle co inny pracownik biurowy za podobną stawkę. Jak dla mnie to zwykłe farmy trolli ze zleceniem od firm oferujących bootcampy.
  • Odpowiedz
@WkrotcePoliglota: No, ja też czasem pracuję 3-4, innego dnia 8-9. Nie da się pracować na poziomie max swojego iq przez 8h. Nawet mój przełożony tak twierdzi, Więc nie wiem co w tym dziwnego. Jakbyś zobaczył, jak wygląda praca akademicka w researchu, to byś doznał pomieszania zmysłów.
  • Odpowiedz
niby ludzie mieli by się tym chwalić i robić sobie konkurencję?

@rav2: bo sa debilami xD, a czemu juz coraz wiecej jest hybryd zamiast zdalnych? bo tepe p---y zamiast pracowac te 5-6h na zdalnych to woleli walic konia do anime i robic taski przeznaczone na 3 dni w tydzien bo jak to on wielki kuc moze pracowac i co mu k---a zrobia xD, no zrobili ze full remote ofert jest
  • Odpowiedz
Nawet te niedowartościowane kuce zdawałyby sobie sprawę z tego że to przyciągnie im konkurencję.

@rav2: Ludzie zdaja sobie też sprawe ze szkodliwosci alkholu, papierosow, pieczonego miesa, slodyczy, fast foodow, taniego chinskiego żarcia a biznes sie kreci.

Ludzie nie są racjonalni właściwie przez wiekszosc zycia.
  • Odpowiedz