Wpis z mikrobloga

Siema Mirasy, udało się. Byłem dziś w punkcie energii i od przyszłego roku przechodzę na taryfę urzędową bez opłaty handlowej. Sytuacja dość dziwna. Przyszedłem do punktu, mówię, że chce podpisać umowę na przyszły rok i babka dyktuje mi ich cenniki z różnymi badziewiami. Ja grzecznie odmawiam i mówię, że chce taryfę krajową bez opłaty handlowej. Babeczka zmieszała się; najpierw coś gadała, że musze przyjść przed końcem roku, ale po paru minutach klikania w komputer przygotowała mi wymarzoną umowę. Upewniłem się pytając czy jest to co chciałem. Zastanawia mnie tylko jedna wzmianka, że "W trakcie umowy planujesz zużyć 935 kwh prądu rocznie" - wie ktoś o co z tym chodzi i jak przekroczę to czy mi cos naliczą ??
#prad #cenypradu
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@GeDox: Myślałem, że maksimum XD Już chciałem prac ręcznie, zamontować sobie Platę zamiast piekarnika elektrycznego i siedzieć przy świecach :)
  • Odpowiedz
  • 0
@turbine: miałem to też na poprzedniej umowie, tej ich smiesznej z dodatkowymi opłatami ale wtedy kojarzę że to i tak.nie wpłynie na wysokość rachunków czy jakoś kar jak się przekrocze czy nie wykorzystam. Taka standardowa rubryka w jakielkolwiek umowie energii.
  • Odpowiedz