A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡°͜ʖ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega się cieszę :D.
To co widzicie na zdjęciu to część nakładu, która dziś wyruszy w drogę do czytelników. Jeśli ktoś z Was zamówił Zrozumieć Ramen na TopGar.Pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje :D
Jaram się mega bo dziś oficjalna premiera! Trzymajcie kciuki!
@podjad3k: Chyba nie zrozumiałeś zarzutu niektórych, który polega na tym, że nie można kupić samego Przecież to właśnie ebok ma mniejsze koszty niż książka fizyczna.
@ryhu: Większość składników do ramenu kupisz w Lidlu, nawet kości są z których można zrobić bulion.
Jeśli chodzi o pastę to nie wiem czy masz na myśli miso czy tobanjan, ale obie są dość łatwo w Polsce dostępne (biedronka sprzedaje nawet tobanjan pod swoją marką, a w Auchan jest nawet kilka rodzajów past miso do wyboru).
@MG78: Jeszcze raz. Napisałeś, że eBook jest dlatego, bo ludziom mieszkającym bardzo daleko ciężko wysłać książkę. Nie można kupić eBooka solo. Ludzie mieszkający bardzo daleko nadal mają problem z zakupem. To jak to jest w końcu?
@smallboobslover: Za redakcję odpowiedzialna była pani Stella Bojczuk-Czachór, a za korektę pani Joanna Zych z Wydawnictwa Samorządowego, większość zdjęć do książki jest autorstwa mojego różowego paska, a układ stron i koncepcja graficzna były po naszej stronie - za jej wdrożenie czyli skład odpowiadała pani Beata Woźniczka
@podjad3k Gdyby mu zależało na hajsie to by żadnej książki nie pisał tylko w tym czasie tłukł filmy na YT bo w czasie jaki poświęcił na książkę zarobiłby na tych filmach 5x tyle. Książkę się wydaje bo się chce i każdemu autorowi zależy aby jego książka trafiła do jak największej liczby czytelników. Niestety eBooki zabijają naklad. Jak sprzedasz 1000 książek papierowych i 10000 ebookow to dla dystrybutorów sprzedałeś 1000 książek i
@MG78 ale to się nie klei. Dodaliście opcję ebooka w formie kompletu dla osób, do których ciężko wysłać klasyczną książkę, więc zamiast tego wyślecie książkę i dostaną ebooka? xD to naciągany dodatkowy koszt. Graty za wydanie książki, ale sam preferuję jednak ebooki, bo jednak są wygodniejsze. Traktowanie tego jako zło konieczne w 2024 trąca boomerstwem. To też napisz szczerze, że cykasz się iż będą zalegać na magazynie klasyczne książki (biznesowo bzdety,
@MG78: gratuluję słuchania porad jak wydać książkę od jakichś biznesmenków z polskiego wydawnictwa, totalnie z-----e podejście do ebooków byle tylko więcej zarobić. już mnie nie dziwi że ludzie idą do polityki i rozum tracą, jak niektórym wystarczy że książkę o rosole wydadzą.
@Dorken: Nie śledzisz chyba na bieżąco trendów - to właśnie ebooki i produkty tylko cyfrowe są najczęściej rekomendowane twórcom internetowym. Dla wydawcy eBook to ograniczenie kosztów logistyki, druku, brak możliwości zwrotu produktu, dużo niższy koszt dystrybucji itp. Wydawca zarabia więcej na ebooku niż na fizycznej książce przez brak tych kosztów.
A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega się cieszę :D.
To co widzicie na zdjęciu to część nakładu, która dziś wyruszy w drogę do czytelników. Jeśli ktoś z Was zamówił Zrozumieć Ramen na TopGar.Pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje :D
Jaram się mega bo dziś oficjalna premiera! Trzymajcie kciuki!
#kuchniamg78 #zrozumiecramen
źródło: 62425233-E3C0-4524-8845-D7495FA593CF
PobierzJeśli chodzi o pastę to nie wiem czy masz na myśli miso czy tobanjan, ale obie są dość łatwo w Polsce dostępne (biedronka sprzedaje nawet tobanjan pod swoją marką, a w Auchan jest nawet kilka rodzajów past miso do wyboru).
Przecież chłop olał wypok już dawno temu i przychodzi tylko jak ma coś na handel xD
@milionerro: bo papier będzie zalegał w magazynie. A tak też będzie zalegał ale i ebooki nie będą schodzić