Siema #gdansk Szukam mieszkania, ale nie jestem z 3miasta. Czy ktoś z Was mieszka na Jasieniu? Widzę tam atrakcyjne cenowo mieszkania (12-13k za m2) pytanie 1. Jak się tam mieszka 2. Jak z dojazdem do różnych korporacji 3. Jak z dojazdem na różne uczelnie
@Anderande: nie wiem, nie znam Gdańska oprócz przymorza ( ͡°͜ʖ͡°) Przymorze drogie, w cenie mieszkania na jasieniu 40m2 to na Przymorzu kupię max 30m2.
Czyli oprócz przymorza te dzielnice są w/g Ciebie atrakcyjne ? Generalnie mieszkanie pod wynajem długoterminowy ¯\(ツ)/¯
@akwajuk21: mieszkałem rok na Jasieniu, dramat komunikacyjny, do pracy w Gdańsku dojeżdżałem z tamtad godzinę. Infrastruktury żadnej nie ma, wszędzie musisz dojechać kawał drogi.
Ja po wielu latach najbardziej się cieszę że uciekłem z Trójmiasta
@akwajuk21: do których korpo? Tych na Oliwie? I która cześć Jasienia? Jasień to właściwie 2 dzielnice, przedzielone wewnętrzną ekspresówką Armii Krajowej. Ten Jasień co jest po stronie ulicy Kartuskiej ma jako-takie połączenie do kolejki PKM, która podjeżdża w okolice oliwskiego Mordoru, parę minut autobusem albo kawałek buta. Jasień "jabłoniowy" to z kolei dramat komunikacyjny, wąska Jabłoniową zbiera ruch z kilkunastu dużych osiedli a do PKM dojedziesz autobusem, ze 20
@akwajuk21 za mało danych:-) ja mieszkam na Jasieniu, ale mam samochód służbowy i pracuje w godzinach 6-14, więc dla mnie elegancko. W korkach nie stoję i mam spokojną dzielnicę z dostępem do terenów zielonych, co bardzo sobie cenię
@akwajuk21: zobacz którędy idzie pas SKM. Zobacz jakie to dzielnice. Tam szukaj. Jeżeli chcesz mieszkać na Jasienu, to przygotuj się na stanie w korkach i dojazdy po godzinę w 1 stronę. Stąd atrakcyjne cenowo mieszkania.
Swoją drogą, rok temu szukałem nieruchomości i polecam jedynie korzystać z trójmiasto.pl. Reszta stron to ściek, a na Trójmieście jest wszystko.
@akwajuk21 znajomi mieszkają na Jasieniu bliżej stacji PKM i ekspresówki - ogólnie polecają. Jak na Gdansk to nie ma tragedii bo dopiero lokale się tam budują. Osobiście też oglądam tam ogłoszenia, ale pracuje od 6 także korki mnie omijają.
Południowa jasień bliżej centrum handlowego i zakładu utylizacyjnego szadółki radzę omijać ze względu na zapach. Przejeżdżając ekspresówką nawet na chwilę doskonale czuć w którym miejscu jesteśmy (ꖘ‸ꖘ)
@akwajuk21: Jeśli Jasień, to starałbym się za wszelką cenę jak najbliżej PKM. Albo Wiszące Ogrody, jak pisał @Chytrylis, które są blisko PKM Kiełpinek, albo Alfa Park w pobliżu PKM Jasień. PKM-ką jesteś w kilkanaście minut we Wrzeszczu, a stamtąd już wszędzie dojedziesz w rozsądnym czasie.
Generalnie mieszkanie pod wynajem, celuje w czynsz dla mnie na poziomie 2300-2500zł. Oglądałem dziś na ulicy Potęgowej, mieszkanie 39,5 m2 + miejsce parkingowe + komórka lokatorska (4m2)
@akwajuk21: Z Jasieniem to daj sobie spokój, bo wali wysypiskiem. Za żadne pieniądze nie polecam, chyba że nie masz węchu po covidzie ( ͡°͜ʖ͡°) Co do Nowego Portu to nie wiem jak tam z bezpieczeństwem aktualnie, bo kiedyś to różnie bywało, natomiast na pewno jest tam problem z unoszącym się pyłem węglowym.
@akwajuk21: Zależy która część Jasienia tak jak niektórzy pisali. Ogólnie dzielnice południowe Gdańska powinny zostać rozbite na mniejsze jednostki, bo zwyczajnie zbyt mocno się rozrosły. Jeśli musisz dojeżdżać do Oliwy, to najlepsze będą Wiszące Ogrody z bezpośrednim przystankiem PKM. Z osiedli poniżej Armii Krajowej to również warte rozważenia jest Lawendowe Wzgórze. Niestety, jest ono bliżej Szadółek i zdarzają się dni że po prostu śmierdzi, ale prawda jest taka że od
@akwajuk21: haha d--a cię boli bo jedyne co możesz to poszukać speluny na nowym porcie XD przykro mi, ale nie mogę mierzyć cię moją miarą bo ja nie musiałem pytać na wykopie gdzie kupić mieszkanie żeby było tanio, a mam kilkadziesiat mieszkań oraz lokali użytkowych i to nie tylko w Polsce XD
Szukam mieszkania, ale nie jestem z 3miasta.
Czy ktoś z Was mieszka na Jasieniu? Widzę tam atrakcyjne cenowo mieszkania (12-13k za m2) pytanie
1. Jak się tam mieszka
2. Jak z dojazdem do różnych korporacji
3. Jak z dojazdem na różne uczelnie
#nieruchomosci #trojmiasto #3miasto
Przymorze drogie, w cenie mieszkania na jasieniu 40m2 to na Przymorzu kupię max 30m2.
Czyli oprócz przymorza te dzielnice są w/g Ciebie atrakcyjne ?
Generalnie mieszkanie pod wynajem długoterminowy ¯\(ツ)/¯
Ja po wielu latach najbardziej się cieszę że uciekłem z Trójmiasta
do których korpo? Tych na Oliwie?
I która cześć Jasienia?
Jasień to właściwie 2 dzielnice, przedzielone wewnętrzną ekspresówką Armii Krajowej.
Ten Jasień co jest po stronie ulicy Kartuskiej ma jako-takie połączenie do kolejki PKM, która podjeżdża w okolice oliwskiego Mordoru, parę minut autobusem albo kawałek buta.
Jasień "jabłoniowy" to z kolei dramat komunikacyjny, wąska Jabłoniową zbiera ruch z kilkunastu dużych osiedli a do PKM dojedziesz autobusem, ze 20
Swoją drogą, rok temu szukałem nieruchomości i polecam jedynie korzystać z trójmiasto.pl. Reszta stron to ściek, a na Trójmieście jest wszystko.
Południowa jasień bliżej centrum handlowego i zakładu utylizacyjnego szadółki radzę omijać ze względu na zapach. Przejeżdżając ekspresówką nawet na chwilę doskonale czuć w którym miejscu jesteśmy (ꖘ‸ꖘ)
W
@Chytrylis: Szadółki nie docierają na to osiedle?
Dzięki za info!
Dodaję kilka innych wiadomości:
Generalnie mieszkanie pod wynajem, celuje w czynsz dla mnie na poziomie 2300-2500zł.
Oglądałem dziś na ulicy Potęgowej, mieszkanie 39,5 m2 + miejsce parkingowe + komórka lokatorska (4m2)
Jak widzisz to nawet na starym nie jest już super
Ale dzięki za info :)
@akwajuk21:
No dobra, to