Aktywne Wpisy

gobi12 +939
Pakowanie pakietów z ostatniego w tym roku zbioru chili jak widać na zdjęciu jest w trakcie, więc pomyślałem o jeszcze jednym #rozdajo
W losowaniu można wygrać taki pakiet zawierający około 13-14 różnych odmian chili, każdej odmiany jest po 2-4 sztuki. Dodatkowo w tej turze dokładam także pojedyncze sztuki zielonych Jalapeno różnych odmian.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
W losowaniu można wygrać taki pakiet zawierający około 13-14 różnych odmian chili, każdej odmiany jest po 2-4 sztuki. Dodatkowo w tej turze dokładam także pojedyncze sztuki zielonych Jalapeno różnych odmian.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
źródło: temp_file8808538885031559974
Pobierz
Caracas +160
Pies biegnie w Twoją stronę i jest bez smyczy?
W Niemczech możesz użyć gazu bez konsekwencji.
W Niemieckim prawie pies traktowany jest w niektórych przypadkach jak rzecz.
W Niemczech gaz pieprzowy, który jest wyraźnie oznaczony jako „Tierabwehrspray” (spray do obrony przed zwierzętami), nie jest klasyfikowany jako b--ń w rozumieniu restrykcyjnej niemieckiej ustawy o broni (Waffengesetz).
Taki
W Niemczech możesz użyć gazu bez konsekwencji.
W Niemieckim prawie pies traktowany jest w niektórych przypadkach jak rzecz.
W Niemczech gaz pieprzowy, który jest wyraźnie oznaczony jako „Tierabwehrspray” (spray do obrony przed zwierzętami), nie jest klasyfikowany jako b--ń w rozumieniu restrykcyjnej niemieckiej ustawy o broni (Waffengesetz).
Taki
źródło: temp_file5836160630506770992
Pobierz

- W ubiegłym roku spokojnie sprzedałbym to mieszkanie za 850 tys. zł. [...] Po prostu trzeba chyba przeczekać tę chwilową bessę, tylko zastanawiam się, ile to potrwa [...] Nie przyszło mi do głowy, że jak będę chciał sprzedać mieszkanie, to będzie taki problem.
Swoje 48-metrowe mieszkanie przy ul. Bednarskiej na Starym Mieście próbowała sprzedać także Anna. Cena wyjściowa: 786 tys. Potem kolejna: 729 tys. Gdy nadal nie znalazł się kupiec, Anna wycofała ogłoszenie."
"- Przed pandemią od początku maja do października miałem niemal 100-procentowe obłożenie - opowiada Sebastian, właściciel 42-metrowego mieszkania przy ul. Ogarnej. - Potem drastycznie spadało i już się nie odbudowało. Szacuję, że w tym sezonie zarobiłem jakieś 60 procent tego, co pięć lat temu. Mieszkanie oczywiście wciąż na siebie pracuje, ale kokosów z tego nie mam."
"- Przez wiele lat mieszkania były tu głównie kupowane w celu inwestycji, aż w końcu mieszkań na wynajem pojawiło się tak dużo, że powstał swego rodzaju przesyt. Inwestorzy stracili nadzieję na dalsze mocne wzrosty cen mieszkań, jednocześnie zyski z najmu są obecnie zbliżone lub teraz nawet nieco niższe niż z lokat bankowych, czy obligacji skarbowych, więc nie jest już to tak atrakcyjne"
"- W związku z tym jedna czy druga obniżka, nie sprawia, że cena staje się realna. Właściciele mieszkań też nie chcą drastycznie schodzić ze swoich oczekiwań finansowych i efekt jest taki, że nieruchomości się nie sprzedają - tłumaczy."
#nieruchomosci #gdansk
źródło: GbhzOE1aIAAY8c-
Pobierzźródło: 1grvjo
PobierzNie, on musi to i teraz wyciskać
@rodnekr: tego argumentu nigdy nie rozumiem - przecież mieszkania kupuje za hajs banku, a nie swój - gdybym ładował pieniądze na lokatę, zamiast we wkład własny do kredytów na mieszkania, które kupowałem z myślą o wynajmie, to nie miałbym dzisiaj mieszkań, a tylko wkład
źródło: obraz_2024-11-05_083436936
Pobierz