Aktywne Wpisy

#ajemge1 My żyjemy w jakimś matrixie i jakiś chłop zhakował system i sobie robi jaja. Bo to jest absurd, że grube laski mają po 1700 par, nie widzą nic dziwnego, że Chad 10/10 się nimi interesuje a typ który jest mocnym 6/10 ma 30 par na tinderze i laski się nim brzydzą

noipmezc +8
pasztet podlaski belgijski recenzja
bardzo dobry, jeden z lepszych jakie jadlem ostatnio i nie ma momu w skladzie nawet ale mugłby miec troche wiecej miesa
9/10 polecam sprubowac
bardzo dobry, jeden z lepszych jakie jadlem ostatnio i nie ma momu w skladzie nawet ale mugłby miec troche wiecej miesa
9/10 polecam sprubowac

źródło: pasztetpodlaski_platynki_belgijski_100g-1024x942
Pobierz
Chcę kupić (z kredytem hipotecznym) działkę z prywatną drogą dojazdową. Mogę mieć albo udział w tej drodze, albo służebność - wisi mi to, byle bankowi się zgadzało.
Ale nie jestem pierwszym kupcem działek znajdujących się przy tej drodze. Wszystkie te działki są świeżo wydzielone z innej, większej. W związku z tym żadna nie ma Księgi Wieczystej, a do złamania starej KW dochodzi przy podpisaniu umowy kupna-sprzedaży.
Skoro już ktoś kupił jedną z działek wraz ze służebnością lub udziałem w drodze dojazdowej, to czy oznacza to, że notariusz musiał wystąpić z wnioskiem o KW dla drogi?
A jeśli wystąpił to czy to znaczy, że bank zablokuje jakiekolwiek kredyty hipoteczne na zakup innych działek, do czasu aż KW dla drogi powstanie (czyli pewnie na jakiś rok/dwa)?
#dzialka #nieruchomosci #prawo #ksiegiwieczyste
Z reguły banki chcą