Wpis z mikrobloga

  • 2
A skąd taki? Ja czasami sobie robiłem mieszając ajvar z jakimś lidlowym "basilico" (byle nie bolognese) do iskender kebap, ale może jest coś lepszego niż mój erzac.


@kishibashi: szczerze? Miałem jakieś hiszpańskie sosiwo pomidorowe z Lidla i nieco czegoś a'la sambal ze Słowacji. Zmieszałem z koncentratem, dodałem oliwy, przypraw i elo. xD

I tak właśnie wpadłem na pomysł, że może bym sobie zrobił pizze na jakimś cieście chlebowym/pinsie, z sosem pomidorowo-paprykowym,
  • Odpowiedz
@Krupier ogólnie to spoko bo też lubię swojskie gnieciuchy ale jedna rzecz mnie zastanawia. Tam się lekki zakalec nie robi pod taką grubą warstwą składników? A jakby najpierw wrzucic z samym sosem na chwilę żeby też górę dobrze złapało i później dopiero składniki?
  • Odpowiedz
  • 0
ogólnie to spoko bo też lubię swojskie gnieciuchy ale jedna rzecz mnie zastanawia. Tam się lekki zakalec nie robi pod taką grubą warstwą składników? A jakby najpierw wrzucic z samym sosem na chwilę żeby też górę dobrze złapało i później dopiero składniki?


@gorillaz: nie robi się. Niektórzy się bawią w pieczenie na dwa razy, mi się nie chce.
  • Odpowiedz
  • 0
inspiracja pewną miejscówką z naszego miasta? ( ͡º ͜ʖ͡º) chociaż ciasto trochę zbyt cienkie


@gejuszmapkt: raczej sentymentem z czasów młodzieńczych gdzie takie picki można było na stołówkach kupić. Ale fakt, że one miały grubsze ciasto i jeszcze więcej dodatków. A w Piccolo jeszcze nigdy nie jadłem. xD
  • Odpowiedz
  • 12
typowo p00lacka pizza, byle zapchać ryło. Nawalić wszystkiego, polać to keczupem i sosem czosnkowym i to w dodatku na grubym ciescie. ( ͡º ͜ʖ͡º)


@Bloodaxis1: a to dopiero pięć z jej zalet!
  • Odpowiedz
@Krupier: to nie ejst grube ciasto, chłopie jakbyś widział babcina pizze to daleko ci jeszcze xDDD nie to ze nie wyglada smakowicie, ale ciasto mojej mamy to z 2-3 razy grubsze
  • Odpowiedz