Wpis z mikrobloga

Ja bez kitu zyje w kraju memie, na tarcze energetyczne wydalismy przez ostanie 3 lata ok 130 MILIARDOW pln, w nastepnym roku JESZCZE wydamy nastepne 5 miliardow, bo bogaty Polak nie wytrzyma podwyzki rachunku miesiecznego ze 150 na 300 zl, za to podwyzke ceny mieszkania z 500 tysiecy na 700 tysiecy - to na luzie, to nie jest ZADEN problem, po prostu zmiencie prace i wezcie lepszy kredyt....

#nieruchomosci
del855 - Ja bez kitu zyje w kraju memie, na tarcze energetyczne wydalismy przez ostan...

źródło: Zrzut ekranu 2024-11-04 141538

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 182
@del855: Polak zginie od alkotubki i podwyżki o 150zł i braku związków partnerskich. Dodatkowe 200k wysupła. Btw ile mieszkań można postawić za 30mld? XD
  • Odpowiedz
@del855: nie ma nic nielogicznego. Mieszkanie dla p0lacka to abstrakcja, niedoscigalna rzecz, nie ma znaczenia czy kosztuje 700k, czy miliard i tak p0lack nie kupi.

Natomiast p0lack ze swoim budżetem optymalizuje setki złotych i te 150 zł to da niego już jest poważna sprawa

Kiedyś mi znajomy powiedział że odkłada miesięcznie 700 zł. To był czas kiedy pracowałem w Niemczech i ja patrzyłem na pieniądze w perspektywie ile tysięcy odłożę
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@pysznewpierdalator

No tak, tylko tak to można wyjaśnić... zakup mieszkania dla szarej masy to metafizyka, spotkanie z najwyższym, ich to interesuje czy im na rachunki i jedzenie do końca miesiąca wystarczy....
  • Odpowiedz
@del855: sluchaj, domu miec nie musisz. Mozesz wynajmowac albo mieszkac u starych. Własne mieszkanie to LUKSUS a nie podstawowe prawo dla każdego komuszego obywatela.
Dla biedaków powstały TBS'y ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@del855:

Pewnie dlatego, że 87% Polaków mieszka w mieszkaniach własnościowych, więc wzrosty czy spadki cen nieruchomości ich po prostu nie interesują, a ceny prądu jak najbardziej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@kodecss

Panie, to jest parafraza od Komorowskiego- dobrze znana na wykopie, nie sądziłem że ktoś to zrozumie inaczej niż ironicznie.... jest to OCZYWISTE ze takie porady dla ogółu są bezsensu bo większość ludzi musi mieć siła rzeczy zwykła pracę i oni też by chcieli żyć jak ludzie ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@del855 bo podwyżka ceny mieszkania o 200-300 tys dla młodego człowieka to rzecz naturalna, biologiczna, podwyżka jak podwyżka. Ale podwyżka ceny prądu dla emeryta o 100 zl to metafizyka, spotkanie z najwyższym.
  • Odpowiedz
zmiencie prace i wezcie lepszy kredyt....

@del855: najmądrzejsze zdanie jakie wolactwo mogło w swoim zalanym harnasiem życiu usłyszeć. A kwik od dekady xD
  • Odpowiedz