Wpis z mikrobloga

Próbuje przygotować plik elementu na drukarkę 3d. Jednak po eksporcie pliku /stl do oprogramowania AnyCubic nie widać żadnego obiektu. Na wstępie - jestem całkowicie zielony jeśli chodzi o blendera. Moja metodologia pracy do przygotowanie poszczególnych cześci w programie 2d oraz import jako .svg do blendera. Po czym w oknie Data>Geometry>Extrude dodaję mu porządną "głębokość" następnie Convert to Mesh oraz zapisuję jako plik .stl. Gdzie robię błąd?

#blender #druk3d
CichooByc - Próbuje przygotować plik elementu na drukarkę 3d. Jednak po eksporcie pli...

źródło: Zrzut ekranu 2024-11-4 o 13.31.51

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Moja metodologia pracy do przygotowanie poszczególnych cześci w programie 2d oraz import jako .svg do blendera. Po czym w oknie Data>Geometry>Extrude dodaję mu porządną "głębokość" następnie Convert to Mesh oraz zapisuję jako plik .stl. Gdzie robię błąd?

@CichooByc: blad robisz uzywajac do tego inkscape i blendera ( ͡° ͜ʖ ͡°) autodesk fusion jest darmowe dla hobbystow, tam tez mozesz zaimportowac svg, zrobic extrude i zapisac jako
JestemKaspi - >Moja metodologia pracy do przygotowanie poszczególnych cześci w progra...

źródło: Nagranie z ekranu 2024-11-4 o 16.35.41

Pobierz
  • Odpowiedz