Wpis z mikrobloga

#amsterdam #holandia
Mirki szukam jakiegoś niedrogiego spania w Amsterdamie. Wyjazd planuje na grudzień lub styczeń,.
Nie mogę znaleźć nic w cenie max 250zl/doba,p------e to jest XD macie coś sprawdzonego w rozsądnych pieniądzach?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@korni007 nie ma nic lepszego niż to co na bookingu. Amsterdam jest mały więc nie szukaj w centrum. Airbnb i najem prywatny w zasadzie nie istnieje, Amsterdam robi wszystko co może żeby zniechecic turystow.
  • Odpowiedz
@korni007 od dłuższego czasu, tu jest naprawdę za dużo turystów a holandia nie potrzebuje hajsu (zwłaszcza od nacpanych brytoli). Od 2024 na przykład nie wydają już nowych licencji na budowę hoteli więc będzie tylko gorzej (ale lepiej dla mieszkańców) i planują przeprowadzić czerwone latarnie w inną dzielnicę (moja, lol).
  • Odpowiedz
  • 0
@nvrmnd jak nie potrzebuje, jak opłaty za loty mają przewoźnikom podniesc o 40%, bo muszą rozbudować lotnisko ( ͡º ͜ʖ͡º) Co się dzieje z NL to nie mam pytań ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@korni007: Na socialdeal.nl moze czasem znajdziesz hotele po 70-90 EUR gdzies w Amsterdamie, ale to jest absolutne minimum. Taniej to tylko hostele w pokojach wieloosobowych.
  • Odpowiedz
@korni007: ale czemu w Amsterdamie. To miasto jest drogie, zatłoczone, i zakorkowane. Popatrz w okolicach. Amstelveen, Diemen, albo na północy jeszcze taniej. Komunikacja publiczna jest bardzo ładnie rozwinięta, dojedziesz w 15 minut.
  • Odpowiedz